Gőzerővel épül Debrecen legújabb szállodája, elérték a ház legmagasabb pontját

Forrás: turizmus.com

 2023. november 16. 13:18

Az elmúlt évtized során kialakított több mint 30 ezer négyzetméternyi cargo, logisztikai és irodaterület mellett most egy új szállodával bővíti a repülőtér üzleti környezetét a Xanga cégcsoport.

A Xanga Investment & Development Group több mint két évtizede fejleszt kulcsrakész ipari, logisztikai és szolgáltató létesítményeket bérbeadással történő hasznosításra, ami számos nemzetközi vállalat számára tette lehetővé, hogy Debrecenbe telepítse üzleti tevékenységét.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér korábbi üzemeltetőjeként a cégcsoport mindig is elkötelezett volt a környék infrastruktúrájának fejlesztése iránt. Az elmúlt évtizedben ott kialakított több mint 30 ezer négyzetméternyi cargo, logisztikai és irodaterület mellett most egy új szállodával bővíti a repülőtér üzleti környezetét, amelyre a város élénk gazdasági élete miatt egyre nagyobb szükség van – derül ki a vállalat közleményéből.

Az ibis Styles márkanév alatt üzemelő szálloda fejlesztése a Xanga csoport és az Accor csoport megállapodásnak eredménye, ami révén a világ egyik vezető szállodaüzemeltető vállalata tovább erősíti vezető pozícióját a közép- és kelet-európai szállodaiparban, valamint a már üzemelő Hotel Mercure Debrecen mellett jelenlétét a cívisvárosban.

Így fog kinézni kívülről az épülő szálloda (látványterv)

Fotó: Facebook / Xanga

November 16-án Papp László, Debrecen polgármestere, Frank Reul, az Accor-csoport kelet-európai fejlesztési alelnöke, valamint Herdon István, a Xanga-csoport elnök-vezérigazgatója ünnepélyes keretek közt közösen helyezték el a bokrétát az épület legmagasabb pontján.

A reptéri parkoló bejárata mellett épülő szálloda négy emeleten 73 modern, kényelmes szobával és 20 apartmannal várja majd vendégeit, akik éttermet, bárt és kávézót is igénybe vehetnek, az üzleti utazók számára pedig tárgyalóhelyiségek fognak rendelkezésre állni.

A debreceni ibis Styles egyik mintaszobája (látványterv)

Fotó: Facebook / Xanga

Minden ibis Styles egyedi belső dizájnnal rendelkezik, kialakításuk utal a kiválasztott helyszín hagyományaira, történelmére vagy kultúrájára, így lesz ez az ibis Styles Debrecen Airport esetében is.

A szálloda a tervek szerint 2025 második felében nyílik meg.