Elhagyott bányaterületen épül ötcsillagos hotel Tokajban

Forrás: turizmus.com

 2020. március 11. 10:39

Megkezdődött a 100 szobás, ötcsillagos Grand Hotel Tokaj építése a város melletti Csurgó-völgyben.

Elkezdődött a Grand Hotel Tokaj***** szálloda építkezése a Tokajtól északra fekvő Csurgó-völgyben a Grabarics Kft. és az Aktuál Bau Kft. kivitelezésében csaknem 7,8 milliárd forintból – írj az unós közbeszerzési tájékoztató alapján a Magyar Építők.

A beruházást és a későbbi üzemeltetést Szepesi Richárd DreamLand Holding cégcsoportja valósítja meg.

A Grand Hotel Tokaj látványterve

Fotó: tokaj.hu

A 2,5 éves tervezési szakasz eredményeként véglegesedett az ötcsillagos kategóriájú szálloda koncepciója, összeállt a projekt finanszírozási háttere, és március 3-án a munkaterület átadásával a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett.

A hotelt egy volt bánya területén hozzák létre 100 szobával, amely pincével, földszinttel és négy emelettel épül meg.

A szálloda több mint 9000 négyzetméteres területtel rendelkezik majd, és lapostetős kialakítással, valamint inka stílusú homlokzattal valósítják meg.

Az épület pincéjében a gépészet kap helyet, földszintjén pedig a lobbi, étterem, bár, wellness, konyha, irodák és egyéb kiszolgáló részek lesznek megtalálhatók.

A beruházás kivitelezése várhatóan jövő év végén fejeződik majd be. A 2022-től üzemelő szálloda közvetlenül mintegy 100 új munkahelyet teremt.

Amint arról korábban beszámoltunk, Tokajban és környékén más turisztikai fejlesztések is elkezdődtek: megújul a 40 éves Hotel Tokaj, Mádon pedig hipermodern, vendégtérrel kibővített borászatot épít a Sauska Borászat.