Év Szállodája kategórianyertes lett az Hotel Vision Budapest – interjú és videó

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. március 25. 09:46

A budapesti 4* „limited service" kategóriában a Hotel Vision Budapest lett a nyertes a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Év Szállodája 2023 pályázatán. Interjúnk Huszár Bálint igazgatóval.

Mit jelent önöknek az Év Szállodája kategóriagyőzelem?

A Hotel Vision Budapest 2020-ban nyitotta meg kapuit, az Év Szállodája díj az első szakmai elismerésünk. Büszkék vagyunk a teljesítményünkre, de még nagyobb öröm, ha azt a szakmai zsűri is elismeri. A díjkiosztó gálán a recepción, az értékesítésen, a housekeeping területén dolgozó kollégákkal közösen vártuk az eredményhirdetést. A győzelemről a social media felületeinken és a cégcsoport belső hírlevelében is beszámoltunk, értesítettük róla corporate partnereinket és beszállítóinkat, hiszen a sikernek ők is a részesei.

A szálloda melyik, egyediséget adó szolgáltatására a legbüszkébbek?

A pesti rakpart egyetlen butikszállodája vagyunk. A 82, belső átriumra néző szoba mellett 9 különböző méretű, 70-130 négyzetméteres luxuslakosztállyal rendelkezünk. Dunai panorámás Tapas Fino éttermünket, wellness-részlegünket, 200 fős konferenciatermünket, 50 férőhelyes garázsunkat szintén a különlegességek közé sorolom, a legfontosabb mégis a csapat, és az általuk biztosított odafigyelés, közvetlen és barátságos kiszolgálás.

Milyen fejlesztésekről, innovációkról számoltak be a pályázatban?

Szállodánk fiatalsága ellenére fontosnak tartjuk a vendégigényekhez való folyamatos alkalmazkodást és energetikai téren is kerestük az innovatív megoldásokat. Az átriumos lobbink teljes üvegfelületét hőfóliával láttuk el; mozgásérzékelős rendszert alakítottunk ki; lecseréltük a szobai termosztátokat; olyan energetikai menedzser szoftvert telepítettünk, amely segítségével nyomon követhető a szálloda energiafelhasználása és naprakész fogyasztási információ áll a rendelkezésére. Elkészült napelemes projektünk előkészítése is.

A hazai szállodák közül elsőként megállapodást kötöttünk a Wolt ételkiszállítóval, kínálatukból QR kódon keresztül, kedvezményes áron rendelhetnek vendégeink. Televízióinkat Chromcast funkcióval ruháztuk fel, hogy az összes streaming szolgáltató elérhető legyen, emellett USB töltős konnektorokat szereltünk fel a szobákban. Garázsunkban vendégeink díjmentesen parkolhatnak és elektromos autók töltésére is van lehetőség.

A díjkiosztó gálán a szálloda csapata közösen várta az eredményhirdetést

Fotó: Tamás Pál

Milyen humán politikát alkalmaz a cég a munkaerő megtartására, motiválására?

Vendégelégedettségünk az online platformokon kiemelkedő. Magas vendégelégedettséget csak elégedett kollégákkal lehet elérni, olyan csapattal, aki szeret együtt dolgozni és egységet alkot. Minden nap közösen reggelizünk, rendszeresek a csapatépítő programok, a közös ünneplések. Büszkék vagyunk arra, hogy a gyakorlati idejüket töltő egyetemisták szívesen maradnak nálunk, akár részmunkaidőben, akár teljes állományban.

A kiválasztás folyamatában kevéssé a tapasztalatra, ehelyett a személyiségre és az együttműködésre való képességre fókuszálunk, nagy hangsúlyt fektetünk a beilleszkedésére és a képzésekre. Gyakornokaik között több a külföldi diák, a sokszínűséget, más kultúrák iránti nyitottságot a csapaton belül is próbáljuk érvényesíteni.

A CRS tevékenységét cégcsoport szinten összefogva valósítjuk meg, alappillér a másokon segítés vágya. Jótékonysági karácsonyi vásárt, könyvvásárt rendeztünk, csatlakoztunk a Cipősdoboz és a Nem luxus táska kezdeményezéshez, részt vettünk a fiatal tehetségeket támogató mentorprogramban és a leselejtezett textíliát rászorulóknak adományoztuk.

A verseny során a szállodai teljesítményt is értékelik. Ez hogyan alakult 2023-ban?

Kiemelkedő év volt a 2023. Amellett, hogy a bevételünk és a költségeink is szignifikánsan nőttek, az éves üzleti eredményünk 5%- ot emelkedett a korábbi évhez viszonyítva. Az NTAK adatokból kiderül, hogy más budapesti és kerületi négycsillagos szállodákkal összehasonlítva is sikeres évet zártunk.

A Hotel Vision pályázatra készített, bemutatkozó videóját itt tudják megtekinteni: