Ilyen volt Gundel-díjátadó és gálaebéd a Gundelben

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2023. október 16. 17:05

Október 15-én, a Gundel Étterem báltermében gálaebéd keretében adták át az oklevelet és az emlékplakettet az idei Gundel Károly-díjasoknak.

Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői – határozta meg a Gundel-díjat 2014-ben alapító Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI).

A Gundel Károly-díjat alapító Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László köszönti a megjelenteket a Gundel báltermében

Fotó: Csárdás Ferenc

Az idei díjazottak nevét a szakmai szervezetek és a Gundel család képviselőiből álló zsűri szeptember 22-én, Gundel Károly születésének 140. évfordulóját megelőző napon hirdette ki a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a két díjazott 2023-ban Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. (Gerbeaud Kávéház, Onyx Műhely, Émile Étterem) alapító-tulajdonosa és Nyíri Sándor (Szása), az Arany Kaviár Étterem társtulajdonos séfje.

Pintér Katalin (Gerbeaud Gasztronómia Kft.) a díjátadón

Fotó: Csárdás Ferenc

A két díjazott a Gundel Étteremben vasárnap megrendezett díszebéden vehette át az elismerést és az emlékplakettet.

Nyíri Sándor (Arany Kaviár) a díjátadón

Fotó: MVI / Csárdás Ferenc

A díjátadó gálaebéden díszvendégként megjelent Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, s a hagyományoknak megfelelően jelen volt Gundel János, a Gundel család képviselője is.

A díjátadó gála színpadán: Freund Tamás, Gundel János, Pintér Katalin, Kovács László és Nyíri Sándor (balról jobbra)

Fotó: Csárdás Ferenc

A hagyományoknak megfelelően a díjátadó gálaebéd menüsorát az előző év két nyertese, Borbás Marcsi és Macsinka János állította össze.

A gálaebéd idei menüje

Fotó: Csárdás Ferenc

Ugyancsak hagyomány immár, hogy a menü elkészítésében és felszolgálásában szakiskolák és felsőfokú oktatási intézmények diákjai is szerepet vállaltak.

A gálaebéd elkészítésében szerepet vállaló séfek, Ruprecht László, Kerekes Sándor, Macsinka János, Bíró Lajos és Wolf András, Kovács László MVI-elnök társaságában (jobb szélen)

Fotó: Csárdás Ferenc