Kortárs művészeti sorozatot indított a budapesti Hampton by Hilton

Forrás: turizmus.com

 2024. április 22. 18:54

Hétfőn útjára indult a Budapest Art Cosmos, a Hampton by Hilton Budapest City Centre kortárs művészeti sorozata.

A több mint 100 éve és 120 országban működő globális lánc legújabb budapesti szállodáját a Dessewffy utcában nemcsak a legendás Hampton gofri vagy a kutyák engedélyezett útitársként való jelenléte teszi különlegessé, de mostantól az otthont idéző vendégélmény közvetlen művészeti élménnyel is párosul.

A nemrégiben megnyílt szálloda a Kisterem galériával és Horváth Lili művészeti tanácsadóval közösen útjára indította Budapest Art Cosmos kezdeményezését, mellyel célja, hogy támogassa a magyar művészi tehetségeket és magával ragadó kulturális programokat kínáljon a látogatóknak. A sorozat Fischer Judit konceptuális művész Mundane Romance c. egyéni kiállításával debütál, amely augusztusig szabadon látogatható valamennyi érdeklődő számára.

A lánc 22 albrandje közül az egyik legnépszerűbb az állat- és családbarát Hampton by Hilton, amely a régióban bécsi, varsói és marosvásárhelyi nyitását követően 2023 őszén Budapestre is megérkezett. A belvárosi hotel 219 stílusos szobája és lobbybárja a márka nemrégiben megújult dizájnját követi.

Hétfőn útjára indult a szálloda Budapest Art Cosmos elnevezésű kezdeményezése

Fotó: Hampton by Hilton

A Hilton elkötelezettsége a művészetek támogatása iránt nem újkeletű. Magyarországi szállodáik is évek óta rendszeresen támogatják a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria időszaki tárlatait, és több amerikai, olasz és francia házukban találkozhatnak vendégeik olyan világklasszisok eredeti műalkotásaival is, mint Pablo Picasso, Andy Warhol vagy John Baldessari. Legújabb budapesti szállodájuk kezdeményezése mégis egyedinek tekinthető, mivel célja nem állandó dekorációként szolgáló műalkotások vásárlása egyetlen művésztől vagy egy szűk körtől, hanem – a kulturális diverzitáshoz hűen – egy élő és folyamatosan megújuló, hosszútávú platform létrehozása, fiatal és középgenerációs, nemzetközi színtéren is elfogadott és feltörekvő kortárs magyar képzőművészek számára egyaránt.

A sorozat első kiállítása a Kisterem szakmai és operatív közreműködésével valósult meg, amely több mint 25 magasan jegyzett művészt rangos nemzetközi vásárokon is képviselve nemcsak Magyarország, de a közép-európai régió egyik legmeghatározóbb, immár közel 20 éve működő kortárs kereskedelmi galériája.