20-25 százalékos növekedést vár 2024-ben az egyik magyar szállodaüzemeltető

Forrás: MTI

 2024. március 02. 12:34

Megduplázta árbevételét 2023-ban a magyar tulajdonú Hotel & More Group független szállodaüzemeltető, idén kétszámjegyű bővülést várnak.

Klemm Balázs tulajdonos-vezérigazgató szerint idén a kiemelkedően sok, hét hosszú hétvégének is köszönhetően rendkívül jó évük lehet a hazai szállodáknak, miközben a tavalyinál lényegesen kisebb áremelésre lehet számítani. A kiemelt ünnepi időszakokban teltházat várnak - jegyezte meg. 2024-ben 20-25 százalékos növekedésben bíznak mind a nettó árbevételben, mind a portfólió bővülésében.
A Hotel & More 2023-ban az előző évinek a duplájára, nettó 7,4 milliárd forintra növelte árbevételét, miközben a portfóliójába tartozó szállodák és rendezvényhelyszínek száma 2022-ről 2023-ra kevesebb mint 15 százalékkal nőtt.

A cégcsoport portfóliója jelenleg 33 szállodát és rendezvényhelyszínt tartalmaz, melyből 25 belföldi és 8 határon túli egység – áll a cégcsoport MTI-hez eljuttatott közleményében.

Jelenleg több mint 500 fős személyzettel működik a csoport, de a nyári szezonra 600 fő körül várható majd a dolgozói létszám, amelyhez még a jövőbeni portfólióbővülés során a cégcsoporthoz csatlakozó egységek személyzete is hozzáadódik.

Idén januárban az esztergomi Bellevue Konferencia és Wellness Hotellel bővült a portfóliójuk

Fotó: Hotel & More

A csoport Magyarország mellett Romániában, Szlovéniában és Horvátországban van jelen. Idén januárban az esztergomi Bellevue Konferencia és Wellness Hotellel bővült a portfóliójuk, a Balatonfüred Kongresszusi Központ szakmai üzemeltetésével szintén a Hotel & More Groupot bízták meg. A tervek szerint még további szállodák és rendezvényhelyszínek is csatlakoznak a cégcsoporthoz 2024-ben.

Klemm Balázs szerint a megváltozott utazási szokásokhoz igazodva a legnagyobb kihívást jelenleg az utolsó pillanatos szobafoglalások jelentik, melyek komoly alkalmazkodóképességet követelnek meg a szállodáktól.