Idén túlszárnyalhatják a 2019-es rekordévet az Accent wellness-szállodái

Forrás: turizmus.com

 2022. január 14. 10:02

Várakozásokon felüli, de kihívásokkal tarkított esztendőt tudhat maga mögött az Accent Hotels. A 2022-es évnek is optimistán vágnak neki: portfóliójuk egy része a foglaltság éves átlagában már elérheti, bevételek tekintetében pedig jócskán felülmúlhatja a 2019-es rekordév eredményeit.

2021 első hónapjai próbatétel elé állították a szállásadókat, köztük az Accent Hotelst is, hiszen a szállodák csak üzleti céllal érkező vendégkört fogadhattak, így a legtöbb hotel ideiglenes üzemszünetre kényszerült.

 

Élénkülő kereslet, új szállodák, felújítások

A május végén felélénkülő kereslet azonban nem várt eredményeket hozott, az Accent Hotels vidéki wellness-szállodái a nyári szezonban 90%-hoz közeli kihasználtsággal üzemeltek az átlagár 10,5%-os javulása mellett – közölte a szállodaüzemeltető. Szeptembertől a főváros iránti érdeklődés is fokozódott, melynek köszönhetően a szállodalánc budapesti érdekeltségeinek átlagos foglaltsága megközelítette a 80%-ot.

accent

Az Accent Hotels üzemelteti a Gotthard Therme Hotel & Conference-t is

Fotó: Accent Hotels

„A lezárások után megélénkülő kereslet, a megváltozott és last minute jelentkező vendégigények, valamint az újra fellendülő rendezvénypiac kiszolgálása a mögöttünk hagyott év legnagyobb feladatai voltak. Az Accent Hotels tudatosan törekedett arra, hogy a világjárvány okozta nehézségek közepette is a lehető legtöbb munkatársát megtartsa. A szakképzett és tapasztalt személyzetnek köszönhető, hogy szállodáink rugalmasan tudtak reagálni a piac gyors változásaira” – mondta el Kerek Péter, az Accent Hotels stratégiáért felelős ügyvezető helyettese.

A szállodalánc portfóliója 2021-ben három új szállodával gyarapodott: megnyitott az osztrák Aiden by Best Western @Stadtgut Hotel Steyr, csatlakozott a Tirolban található Boutique Hotel Bruggwirt, valamint az Accent Hotels üzemeltetésében fogad újra vendégeket a Hotel Bristol Budapest is. Tájékoztatásuk szerint a korábban csatlakozó szállodák megújítására is nagy figyelmet fordít az Accent Hotels, a tavalyi munkálatok közül kiemelkedik az Ambient Hotel & AromaSPA wellnessrészlegének és konferenciatermeinek felújítása.

 

Optimista évkezdet

A folyamat idén újabb hotelek részleges vagy teljes modernizálásával folytatódik, és a szállodaláncnak várhatóan idén is újabb érdekeltségekkel gazdagodhat a portfóliója.

A tavalyi munkálatok közül kiemelkedik az Ambient Hotel & AromaSPA wellnessrészlegének felújítása

Fotó: Accent Hotels

„Szállodáink 2022-es évre vonatkozó terveit vizsgálva elmondható, hogy a budapesti és vidéki, főleg üzleti vendégkörre építő szállodáink foglaltsága még a 2019-es évi eredmények alá becsülhető, ám wellnesshoteljeink foglaltsága már meghaladhatja, bevételei pedig túlszárnyalhatják a rekordév mutatóit – mondta el várakozásaikról Kerek Péter. – Ausztriában, népszerű síterepek mellett található szállodáink esetében a piac fokozatos felépülésével kalkulálunk. A várakozásainkat azonban óvatosan kell értékelnünk, ugyanis a folyamatosan dráguló energiaárak, a nagyságrendileg megnövekedett bérköltség és az ugrásszerűen növekvő egyéb üzemeltetési költségek felemésztik a többletbevétel jelentős részét”

„Az energia beszerzése mindig nagy kihívást jelent egy szállodacsoport számára, főleg a most tapasztalható, teljesen felborult piacon – tette hozzá Kerényi Zsófia, az Accent Hotels beszerzési igazgatója. – A gáz és az áram díja a korábbi időszakhoz képest kétszeresére, háromszorosára növekedett, az ilyen mértékű váratlan drágulás pedig minden gazdálkodó egységet érint, hiszen kihatnak az üzemanyagra, csomagolóanyagokra és nyersanyagokra egyaránt. Az energiaköltségek csökkentésének érdekében a vezetőség az eddiginél is tudatosabb, szigorúbb energiagazdálkodást írt elő a szállodák részére, és előtérbe kerültek az olyan beruházások, amelyek hosszú távon csökkenthetik az energiafogyasztást” – zárta szavait a beszerzési igazgató.