Rozéfröccs, ingyen sör és kedvezményes szálláslehetőség a bringásoknak ezen a hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2024. április 18. 10:08

A szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét idén április 20-21-ére hirdette meg a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). Az eseményhez csatlakozó, több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság megannyi kedvezménnyel és ingyen innivalóval várja a bringásokat.

"A közös cél, hogy a most következő hétvégén körbetekerjük a Földet, vagyis közös erővel letekerjük bolygónk 40.075 kilométeres kerületét" – mondta az esemény egyik ötletgazdája, Coates Ádám. Az alkalmazáson keresztül zajló kampányhoz a Kerékpárosbarát alkalmazás révén bárki csatlakozhat.

Bringás örömünneppé válhat tehát a hétvége, annál is inkább, mert a kerékpárosbarát szolgáltatók idén is szép számban csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Országszerte több mint 80 szolgáltató jelezte már a szándékát, hogy szeretne részt venni a programban. Mindegyikük minősített kerékpárosbarát hely, vagyis megfelel a hálózat alapvető kritériumainak (kulacs töltési lehetőség, a biztonságos bicikli tárolás biztosítása, alap szervizelési lehetőség). A szolgáltatók szintén a Kerékpárosbarát alkalmazásban érhetőek el és mindegyikük kedvezményt biztosítan a bringásoknak ezen a hétvégén.

Bringás örömünneppé válhat tehát a hétvége

Fotó: MATEKUSZ, Pexels


A Budapest - Balaton (BUBA) kerékpárút közelében Etyeken például az első pohár sört, fröccsöt vagy üdítőt ingyen adják az arra járó kerékpárosoknak. Van olyan is, aki a birtokán termesztett, szezonális zöldség és gyümölcs kóstolást hirdetett meg a hétvégére. A szállásadók is beálltak a támogatók sorába, 15-20%-os kedvezménnyel várják a bringásokat, emellett lehetőséget adnak az egyéjszakás foglalásra.

A Kerékpárosbarát alkalmazás iOS készülékre IDE kattintva, android készülékre pedig IDE kattintva tölthető le.