Megújulva debütál a Bobajka étterem a Gourmet Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2022. május 13. 13:28

Júliusban vadonatúj külsővel indul a tarcali Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme, amely a helyi specialitásokat egy egészen új, modern köntösbe bújtatva mutatja meg a gasztronómia szerelmeseinek. Az étterem finomságait már a 10. Gourmet Fesztiválon megízlelhetik a látogatók.

A tarcali Andrássy Kúria & Spa megújulása során a szálloda étterme is új köntösbe bújt. A nevét a mákos guba egy helyi verziójáról kapó Bobajka étterem alapkoncepcióját a helyi és magyar hagyományőrzés képezi. Ez menüsorában is megjelenik, melyről Varjú Imre séf és csapata gondoskodik.

A Bobajka étterem alapkoncepcióját a helyi és magyar hagyományőrzés képezi

Fotó: Andrássy Kúria & Spa

Az étterem specialitása, a bobajka mellett a térség különlegességei és a Tokaji borvidék egyedei ízvilága is helyet kap majd a bor-, illetve étlapon – tájékoztatta szerkesztőségünket az Andrássy Kúria & Spa.

Varjú Imre

Fotó: Andrássy Kúria & Spa

„Vidéki étteremként szinte kötelességünknek érezzük, hogy a helyi gasztronómiai elemeket ne csak megőrizzük, de népszerűsítsük is. Rendkívül finom, egyedülálló fogások és ízek találhatók országszerte, ezeket pedig kár lenne veszni hagyni!" – emelte ki Varjú Imre séf.

Ehhez az élményhez a Bobajkában az italok is jelentősen hozzájárulnak majd a borvidéki fekvés, mint adottság révén. „Az italok válogatásánál nemcsak arra figyeltünk, hogy az étterem menüsorához tökéletesen illeszkedjenek, de arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a tokaji borok legjobbjai kerüljenek a vendégek poharaiba, borlapunkon széleskörűen prezentálva a környék pincéit" – tette hozzá Langó Tamás, a BHM Zrt. vezető sommelier-je.

A két év után idén az örökség jegyében megrendezett Gourmet Fesztiválon a régiós specialitásokkal az étterem és a kúria a vidéki üdülés és a Tokaj-Hegyalján szerezhető élmények egy szeletét szeretné bemutatni május 27. és 29. között.