Mészáros Lőrinc kisebbségi befolyást szerzett a Hunguestben

Forrás: turizmus.com

 2017. február 25. 20:47

A Budapesti Értéktőzsde oldalán megjelent tájékoztatás szerint február 24-én Mészáros Lőrinc kisebbségi befolyást szerzett a Hunguest Hotels szállodaláncban, miután kivásárolta a Forlev Kft. Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-ben lévő részesedését, a Konzum PE Magántőkealappal közösen.

A tranzakcióval Mészáros Lőrinc  19,57, míg a Konzum PE Magántőkealap 22,5 százalékos részesedést szerzett a Konzum Nyrt.-ben. A többségi tulajdonos Jászai Gellért maradt.

Az R-Kord Kft.-n keresztül Mészáros Lőrincnek korábban is voltak érdekeltségei a szállodaiparban. Mint idén januárban nyilatkozta, ezek üzemeltetése akkor lehet sikeres, ha azok nagyobb lánchoz tartoznak, ezért kérte meg akkor Jászai Gellértet, hogy ezeket a szállodákat vegye át és működtesse őket.

A Konzum a Budapesti Értéktőzsde egyik legrèbbi vállalata. A társaságot az elmúlt években Jászai Gellért befektetés-szervező és vagyonkezelői tevékenységet folytató cégcsoporttá alakította. A Hunguest hotelek mellett a Konzum érdekeltségei közé tartozik a Konzum Befektetési Alapkezelő, valamint a cseh Královopolská Ria-val közösen alapított KPRIA Magyarország mérnöki vállalkozás is.

Ahogyan arról tavaly októberben beszámoltunk, október 3-án a tőzsde bejelentette: a korábban Leisztinger Tamás tulajdonában álló Hunguest Hotels részvényeit a Konzum Nyrt. leányvállalata, a KZBF Invest Kft., valamint a szintén a Konzum cégcsoport kezelésében lévő Konzum PE magántőke-alap vásárolta meg.

Hunguest Hotels Helios, Hévíz

Fotó: Hunguest Hotels

Jászai Gellért az alap befektetője, a Konzum Nyrt. akkor elmondta: a Hunguest Hotels 18 saját üzemeltetésű szállodája közül 14 magyarországi hotel tulajdonjoga, valamint a márkanév és a franchise-jogok kerültek az érdekeltségükbe. Leisztinger Tamás birtokában négy szálloda maradt: a montenegrói Sun Resort és az ausztriai Heiligenblut-hotelek, valamint a szegedi Forrás és a lillafüredi Hotel Palota, azonban ezek a szállodák is a hálózat kötelékében működnek a jövőben, szerződéses partnerként.

Előtte, augusztusban írtunk arról, hogy a balatonalmádi Ramada Hotel tulajdonjogát is megvásárolta Mészáros Lőrinc cége. Wossala György, a szálloda addigi tulajdonosa akkor megerősítette lapunknak a hírt.

Kapcsolódó cikkek

Régi-új Hunguest a piacon

2016. október 04.