Patakfalvi Réka: A tökéletesség helyett a teljességet szeretném megélni

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. május 21. 14:17

Patakfalvi Réka a szállodaipar meglehetősen kemény világában és a lakberendezés nőiesen finom területén egyaránt jól érzi magát. A Continental Group tulajdonosi csapatában a női erőt képviseli: egységeik otthonosságáért és a vendégek „jó érzéséért” felel, emellett pár éve saját dizájner céget visz.

Voltál már értékesítési és marketingigazgató, szállodavezető, tulajdonosként többféle szerepet betöltesz, emellett enteriőrtervezéssel is foglalkozol. A hivatásodat tekintve elsősorban minek tartod magad?

A covid alatt jött az érzés, hogy több van a lakberendezésben annál, mint amit a szállodáinkban hasznosítani tudok. Ahogy Tamás, a férjem (Flesch Tamása szerk.) a Turizmus Café egyik műsorában elmondta, a Continental Groupban a részletekért, a finomhangolásért, a nyitás előtti utolsó simításokért voltam és vagyok felelős. A pandémia alatt nemcsak a cégünk jövőjéért aggódtam, az örömet adó, új projektek is eltűntek az életünkből, ami lelkileg és egészségileg is nagyon megviselt. Ebben az ürességben – ma már tudom, hogy segítségnyújtásként – kaptam felkérést egy barátnőmtől irodájuk belső enteriőrjének megtervezésére. Majd az ezt követő több iroda, ház, lakás otthonná öltöztetése után megszületett az RP Interior, a szívemnek nagyon kedves elfoglaltság pedig észrevétlenül fő feladatommá vált.

Milyen formában maradt meg az életedben a szállodaipar?

Nem mondhattam, hogy good bye, szállodaipar, holnaptól enteriőrtervező vagyok, hiszen Tamással közel 20 évet fektettünk a Continental Group felépítésébe! 2005 őszén kezdtünk el együtt dolgozni, a Hotel Parlament 2006. márciusi nyitása volt az első közös projektünk, amelyet egy sor újabb követett. A Hotel Palazzo Zichy 2009-es nyitásakor felosztottuk a feladatokat: én a Hotel Parlament vezetőjeként és a két közös szálloda értékesítési, marketing- és PR-igazgatójaként tevékenykedtem, Tamás testvére, Flesch Gábor pedig operatív igazgatóként csatlakozott hozzánk. A Hotel Momentset 2016-ban már nagy pocakkal, Leo születése előtt két hónappal nyitottam meg.

Patakfalvi Réka, a Continental Group társtulajdonosa

Fotó: Kiss Bálint

 

Leo megérkezett, és én minden akartam lenni: gondos anyuka, feleség és támogató üzlettárs egy személyben. Ez oda vezetett, hogy kizsigereltem magamat és 2019-re, egy házfelújítás és költözés végére kiégtem. Nem adott örömöt az imádott munkám, rengeteg kérdés volt bennem, egyik szerepemben sem találtam magamat. Coaching segítségével tudtam végül kimondani, hogy vissza kell vonulnom az operatív dolgoktól.

Hiába kaptam meg Tamástól és Gábortól rögtön az „engedélyt", magamnak nehezen adtam meg a szabadságot. Az érkező covid azonban kivette a kezemből a döntést. Leo ekkor 3 és fél éves volt, megszokta, hogy körülötte forog a világ, Tamás pedig első ciklusát töltötte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökeként, a krízismegoldás miatt teljesen kiesett a napi dolgokból. Az életem első kisfiunk, Benjamin 2013-as elvesztése után másodszor is mélypontra került. Ekkor érkezett a felkérés, amit korábban említettem, és ami végül meghozta a jóérzésű belehelyezkedést a Continental Group tulajdonosi szerepkörébe.

Ekkor már komfortosnak találtad ezt a szerepet?

Egyre inkább. A 2023 júliusában megnyílt Hotel Vinifera bebizonyította, hogy interior stylistként adhatom magamnak és a cégnek is a legtöbb örömöt.Ez volt az első feladat, amit az elejétől a végéig a saját elképzelésem alapján valósíthattam meg. Igazi sikertörténet volt, ami rengeteg örömöt adott. Mondom ezt annak ellenére, hogy meghoztunk egy nehéz döntést, és idén márciustól a Viniferát már nem mi üzemeltetjük.

A balatonfüredi ötcsillagos szállodánkkal egy időben nyitott Boutique Bakery & Flower esetében, ami furcsa kitérő volt az életünkben, szintén szükség volt erre a belátásra. Hiába álmodtuk saját magunknak, be kellett látni, hogy a gluténmentes kávézó ötlete a Lánchíd utcában, a rózsaszín macaronok és a franciás hangulat ellenére sem működik.

Mosolyogva, a kávédat kortyolgatva, csokiszívet eszegetve mesélsz mindkettőről. Nem éltétek meg kudarcként a kávézó bezárását?

A covid megtanított rá, hogy bizonyos helyzetek felülírják az előre eltervezett menetrendet, ugyanakkor, úgy tűnik, az én életemben a 45 éves kor a nagy felismerések ideje. Hiába dolgoztam magamon Beni halála után rengeteget, és hiába volt meg bennem az ehhez kapcsolódó ismeret, korábban nem kérdeztem meg magamtól, mi a baj, és mit szeretnék valójában? A válasz egyszerű: ami nem okoz örömöt, azt le kell zárni, akár veszteség árán is. Furcsán hat az öndicséret, visszatekintve mégis elismeréssel tartozom magunknak, hogy a fájdalmas, de hosszú távon helyes lépéseket meg tudtuk tenni. Ezzel mindkét történet átfordult.

Bizonyára sokakat érdekel, Tamással mi kötött össze benneteket előbb, a közös munka vagy a szerelem?

Az egész a Pretty Woman című filmmel kezdődött! Az elegáns hotellobbyt nézve köteleződtem el a szállodák világa mellett. A Gundel szakközépiskola elvégzése után alaposan megleptem a szüleimet azzal, hogy dolgozni szeretnék, és a főiskolát levelező tagozaton folytatom. Így kerültem 1998-ban, alig 20 évesen a Mercure Budapest Korona Hotelbe, ahol Tamás az első főnököm volt. Ő egy évre rá a Moulin Rouge kedvéért elhagyta a szállodaipart, miközben én a szobafoglalásra, majd a salesre kerültem, és a Hiltonban töltött évek után 25 évesen már a Corinthia Grand Hotel Royal corporate sales igazgatója lettem.

Ekkor került elő újra Tamás az ajánlattal, hogy legyek az újonnan nyíló, négycsillagos Hotel Parlament értékesítési igazgatója. Visszautasítottam, de két hét után újra megkeresett, hogy nézzem meg a szállodát, ha utána is nemet mondok, békén hagy. A hotel csodálatos volt, és nagy kihívást láttam Budapest első butikszállodájának a megnyitásában, így végül igent mondtam. A Hotel Parlament szerelem volt első látásra, de Tamással csak szép lassan jöttünk rá, hogy több van a kapcsolatunkban, mint a közös munka. 2009-ben lettünk egy pár, 2011-ben New Yorkban egy szakmai esemény előtt megkérte a kezem, majd Las Vegasban összeházasodtunk. 2013-ban született meg első kisfiunk, Benjamin, akit 5 nap után elveszítettünk, 2016-ban pedig Leo, aki mindjárt 8 éves.

A Continental Groupban Tamással és Tamás testvérével, Flesch Gáborral közösen vagytok tulajdonosok. Soha nem okozott gondot, hogy többféle szerepet töltötök be egymás életében?

Tamás az első perctől kezdve a szakmai mentorom, példaképem és 15 éve társam is az élet minden területén. 99 százalékban azonosak a döntéseink, az 1 százalékban pedig maximálisan elfogadom őt vezetőként. Az összhang hármunk között is megvan, és tudatos munkával, tréningekkel és coachinggal gondoskodunk arról, hogy ez meg is maradjon. Azt kell mondjam, a közös munka családtagként is segít nekünk a kapcsolódásban. Bennem ugyan Leo érkezése után voltak kétségek, tudok-e annyit hozzátenni a közös munkához, mint a fiúk, de az élet bebizonyította, hogy a cégcsoportunkban is nagy szükség van a női erőre.

Szakmai életút

Patakfalvi Réka a Hotel Mercure Koronában kezdte szakmai pályafutását, majd a Hilton Budapest sales managereként dolgozott.

2002-től a Corinthia Grand Hotel Royal corporate sales igazgatója. 2005-től a Hotel Parlament értékesítési és marketingigazgatója, 2008-tól a szálloda igazgatója, 2009-től egyben a Hotel Palazzo Zichy értékesítési és marketingigazgatója.

A 2015-ben megalakult Continental Group egyik tulajdonosa és kreatívigazgatója. Nevéhez fűződik a CsodaPont Alapítványt, majd a Csodák Hídja Alapítvány megalakítása.

Sokan irigykedve néznek a Continental „családra", hiszen egészen egyedi módon zajlik nálatok a vezetők és a kollégák kinevelése. Miben rejlik a titok?

A példamutatásban hiszünk. Eleinte aktívan és operatívan vettünk részt a napi munkavégzésben, ott voltunk a házakban, ha kellett, becsekkoltuk a vendéget, vagy leszedtük a használt csészét az asztalról, a crosstréningek során az összes egység munkáját megismertük. Ugyanezt a tulajdonosi szemléletet várjuk el mindenkitől. Nem tudunk és nem is akarunk multiként dolgozni, a kontroll helyett az önállóságra és sikerélményre fókuszálunk. A gyakornokokra és a pályakezdőkre sok időt szánunk, igyekszünk inspirálni őket, értékes feladatokat bízunk rájuk. Hagyjuk, hogy a saját elképzeléseik szerint valósítsák meg a rájuk bízott projektet, ha kell, utólag elmagyarázzuk, mi hogyan csináltuk volna. Ez a fajta, bizalmon alapuló kinevelés az egész cégcsoportra jellemző, 12 topvezetőnk mindegyike azt a felelősségteljes tulajdonosi szemléletet hordozza, amit hárman képviselünk.

Tamás nagyon aktív, mégis árad belőle egyfajta dolce vita érzés. Ezzel te is azonosulsz?

Ez elsősorban Tamás, de igyekszem eltanulni tőle a lazaságot! Én alapjáraton tervezősebb vagyok, viszont Leo is hozott egy könnyedebb szemléletet, hiszen egy kisgyerek mellett nem lehet mindenre felkészülni. Régebben nehezemre esett, most már én is tudok bűntudat nélkül otthon lenni hétköznap. Elfogadom, és nem bántom magam amiatt, ha valamivel nem tudok időben elkészülni. Ez nagyban megkönnyíti az életet! A tökéletesség helyett a teljességet szeretném megélni mindenben, a családban és a munkában egyaránt. Azt hiszem, ez lett a hitvallásom az előttem álló éveimre.

Sok feladatod van, az interjú időpontját egy héttel előre egyeztettük. Hogy jut időd a mindennapokban a kikapcsolódásra?

Ma például rövid munkanapom van, mert délután Leo zeneiskolai fellépésére megyünk. Rendszeres az életemben a sport, hetente kétszer jógázom, emellett pilatesre járok, sétálok a kutyával az erdőben. Imádok inspirálódni, ötleteket gyűjteni, kincseket keresni a projektjeimhez. És amit nem gondoltam volna, szeretem elfogadni a felkéréseket azokra a konferenciákra, ahol magamból, nőként és anyaként adhatok valamit, mesélhetek az életemről, Beniről, a felismeréseimről. Ha csak egy embernek tudok ezzel segíteni, már megérte!

*

A Női vezetők a turizmusban sorozatunk részeként készült interjú eredetileg a Turizmus.com Magazin 2024. májusi számában jelent meg. Lapunkra IDE kattintva fizethet elő.