Rekorderedményt ért el tavaly az Accor-csoport

Forrás: turizmus.com

 2024. február 24. 16:31

Az Accor szállodaipari csoport bejelentette a 2023-as évre vonatkozó pénzügyi eredményeit: rekordmagas, több mint egymilliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) értek el, emellett pedig Magyarországon is sikeres évet zártak.

A vállalat folytatta vonzó részvényesi hozampolitikáját, és bízik a 2024-es növekedési kilátásokban.

„Az Accor 2023-ban rekordmagas eredményt ért el, az EBITDA történetében először átlépte az egymilliárd eurós határt – mondta Sébastien Bazin, az Accor elnök-vezérigazgatója. – Az elmúlt évben a csoport minden szegmensben és földrajzi területen növekedést ért el. Ez jól mutatja az asset-light modell előnyeit, két divízióra – egyrészt a Premium, Midscale és Economy, másrészt a Luxury és Lifestyle – épülő szervezetének hatékonyságát, a márkák vonzerejét, disztribúciós és hűségprogram-stratégiájának erejét, valamint a pénzügyi fegyelmet” – tette hozzá.

Négy új Accor szálloda nyílt 2023-ban Magyarországon, köztük a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton

Fotó: Accor

„2023 kifejezetten sikeres év volt az Accor számára Magyarországon is. A kiadható szobára jutó árbevételünk közel 37 százalékkal, foglaltságunk pedig több mint 10 százalékponttal, majdnem kétharmadra növekedett" – mondta Komlósi Gabriella, az AccorHotelServices Magyarország ügyvezető igazgatója. Kiemelte, hogy négy új hotelnyitásukkal több, mint 500 új szobával nőtt a kapacitásuk, és két új márka is megjelent a magyar piacon, a TRIBE és a Mövenpick.

Az Accor eredményei Magyarországon, 2023-ban:

  • Az egy kiadható szobára jutó árbevétel (RevPAR) 2022-hez képest 36,8%-kal nőtt, és elérte az 57,7 eurót.
  • A foglaltság elérte a 65,3%-ot, ami 10,2 százalékpontos növekedés 2022-hez képest.
  • Négy új szálloda nyitása 2023-ban – Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton, TRIBE Budapest Stadium, ibis Budapest Stadium és Mercure Székesfehérvár Magyar Király.
  • Az új szállodák 524 szobával, 13,8%-kal növelik az Accor szobáinak számát Magyarországon.


Az Accor jelenleg 26 szállodában 4286 szobával rendelkezik Magyarországon.