Megkezdték a kigyulladt Silvanus Hotel rendbetételét, senkit nem bocsátanak el

Forrás: turizmus.com

 2024. március 11. 10:41

Szombat délelőtt teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a vendégek elhagyták a hotelt, a tűzoltók később megfékezték a lángokat. A hotel vasárnap Facebookon üzent követőinek: már megkezdték a szálloda rendbetételét és senkit nem bocsátanak el.

A hétvégi tudósítások szerint nagyjából 200-300 négyzetméteres részt érint a tűz, a szállodában 200 vendég tartózkodott. Személyi sérülés szerencsére nem történt és a tűzoltók sikeresen megállították a lángokat.

A szálloda vasárnap a Facebookon üzent követőinek, jelezték, hogy a biztonsággal megközelíthető részek rendbetételét már meg is kezdték. Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy mikor nyithat újra a hotel. Hozzátették, hogy senkit nem bocsátanak el: "minden itt dolgozó munkatársunkhoz ragaszkodunk, mellettük vagyunk és maradunk, hiszen a Silvanus egy nagy család" –írták.

Se víz, se áram nincs a Silvanusban

Hétfő délután újabb posztot tett ki a szálloda a közösségi média felületére. Ebben tudatták, hogy jelenleg a Hotel Silvanus hatósági zár alatt áll, a területre tilos a belépés. A hatóság szervek – rendőrség, katasztrófavédelem, tűzoltóság – végzi a terület bejárását, felülvizsgálatát.

A tűz miatt az épületben jelenleg sem víz, sem fűtés, sem áram nincs, és a kommunikációs csatornáikhoz (internet, levelezőrendszer, szállodai adatbázis) sincs hozzáférésük, így egyelőre nem tudják a továbbiakról értesíteni a vendégeiket. "Nagy erőkkel dolgozunk az ideiglenes elérhetőség kiépítésében, amint a hozzáférésünk újra biztosított lesz, felvesszük a kapcsolatot a tűzesetben érintett vendégekkel, és a jövőbeni foglalások vendégeivel" – írták.

 

Szombat délelőtt gyullad ki a szálloda

Amint arról korábban beszámoltunk, szombaton délelőtt 10 óra körül szólaltak meg a tűzriasztó berendezések a szálloda épületében. Egy rövid ideig mindenki úgy vélte, próbariasztás lehet. Aztán néhányan kinéztek az ablakon és látták, hogy a felső szintről, azaz a negyedik emeletről fekete füst száll a magasba, az utána felcsapó tűzben a teljes szint kiégett. A kimenekített vendégek közül többen fürdőköpenyben, törülközőben hagyták el az épületet.

A szálloda igazgatója, Pintér Róbert az MTI-nek szombat délután elmondta, valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. Véleménye szerint a könnyűszerkezetes tetőt ki kell cserélni. A jövőbeni foglalási lehetőségek megnyitása a kárfelmérést követően a "következő hetek válasza" – fogalmazott akkor.

hotelsilvanus_tuz

A Hotel Silvanus kiégett negyedik emelete a szombati tűz után

Fotó: Hotel Silvanus Facebook-oldala

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.