Divat és luxus tematikával lép a magyar piacra a Sofitelt felváltó új szállodamárka

Forrás: turizmus.com

 2024. május 16. 09:47

A SO/ Budapest az épület külső és belső felújítását követően 2026-ban nyitja meg kapuit az Ennismore életmód- és szabadidős vendéglátóipari vállalat első magyarországi szállodájaként. Az új márka a korábbi Sofitel Budapest Chain Bridge hotelt a lifestyle szegmensbe pozicionálja.

A SO/ Budapestben 350 szoba, köztük 56 klasszikus és két elnöki lakosztály közül választhatnak majd a vendégek. A divat és a luxus koncepciójú üzletek világa által inspirált szobák középpontjában az öltözködés művészete áll. A vendégek divatos kényelmi szolgáltatásokra számíthatnak hátulról megvilágított mosdókkal, nyitott stílusú szekrényekkel, öltözőtükrökkel és tükröződő felületek sokaságával – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

A SO/ Budapestben 350 szoba közül választhatnak majd a vendégek

Fotó: Ennismore

A szálloda négy helyszínen várja majd étel- és italkínálattal a vendégeket: a földszinten egy teraszos étteremmel és a Carte Blanched kávézóval, az Ennismore házon belüli F&B koncepcióstúdiójával, az első emeleten a lobby kávézóval, a tetőtéren pedig egy étteremmel és egy klubbal. Ezen kívül több mint 740 négyzetméternyi tárgyaló- és rendezvényteremmel, valamint 855 négyzetméternyi fitnesz- és wellnessrészleggel, továbbá úszómedencével is rendelkezik majd a szálloda.

„Izgalommal várjuk, hogy a SO/ avantgárd dizájnját és kreatív megközelítését bemutassuk Magyarországon" – mondta Chadi Farhat, az Ennismore SO/ márkáért felelős igazgatója, aki szerint a márka elegáns társasági hangulata illik a kultúrát modernitással ötvöző Budapesthez.

 

Intenzív növekedésre készül a márka

A Ennismore a közlemény szerint a leggyorsabban növekvő életmód- és szabadidős vendéglátóipari vállalat, SO/ márkája pedig 2011-ben debütált a globális szállodapiacon. A brand markáns divat-együttműködéseiről ismert: a világ leghíresebb tervezőivel – úgymint Guillaume Henry, Christian Lacroix és Viktor&Rolf – dolgozott együtt a stílusos és kifinomult terek, egyenruhák, felszerelések és élmények megteremtésében.

A szálloda négy helyszínen várja majd étel- és italkínálattal a vendégeket, köztük a tetőtéren (látványterv)

Fotó: Ennismore

A SO/ szállodák a világ legpezsgőbb és legelegánsabb úti céljain találhatók, többek között Berlinben, Bangkokban, Párizsban, Dubajban, illetve legújabb helyszínként a Maldív-szigeteken. A tervek szerint a márka folytatja az intenzív terjeszkedést, így többek között, a szaúd-arábiai Dzsiddában nyitnak hotelt 2025-ben.A SO/ Budapest mellett az Ennismore további szállodákat is nyit Magyarországon a következő években: a 25hourst, a JO&JOE-t és a Mama Sheltert fogják megnyitni 2024-ben, szintén a fővárosban.

Az Ennismore világszerte több mint 15 szállodát, 50 éttermet és bárt nyit ebben az évben, többek között az alábbiakat: The Hoxton Vienna, Ausztria; Hyde London City, Egyesült Királyság; 25hours The Odd Bird, Jakarta, Indonézia; SLS Barcelona, Spanyolország; Mama Shelter Nice, Franciaország; Rixos Tersane Isztanbul, Törökország és Rixos Obhur Jeddah, Szaúd-Arábia.

Mint ismeretes, a szálloda 2020 decemberében zárt be, a felújítás alatt álló épületet az Indotek Csoport 2023 márciusában adta el.