Átadták az Év Autókölcsönzője díjat

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2023. december 09. 11:03

A Magyar Autókölcsönzők Szövetsége idei közgyűlésén is átadta szakmai díját, amelynek elnevezése mostantól: „Az Év Autókölcsönzője – Kozák József emlékdíj”.

A 2023. évi díjat hirdették ki a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége (MAKSZ) 2023. évi közgyűlésén, december 7-én, az Airport Hotel Stáció különtermében.

A MAKSZ az évente átadásra kerülő díj elnevezésének megváltoztatásával is emléket kívánt állítani a szakma augusztusban elhunyt legendás alakjának, Kozák Józsefnek.

A MAKSZ ügyrendjében foglaltak szerint „Az Év Autókölcsönzője – Kozák József emlékdíj” kitüntető címre az a személy jelölhető, aki a szakma számára elismerhető és értékelhető tevékenységet folytatott a jelölést megelőző évben, vagy akinek a szakmai életművét ismerik el a díj adományozásával. A tagszervezetek által indoklással beküldött javaslatok közül a közgyűlés titkos szavazással döntött.

Dévai Gábor kapta az Év Autókölcsönzője díjat

Fotó: saját fotó

A közgyűlésen Sződi János, a MAKSZ elnöke gratulált a tagság szavazatai alapján megválasztott szakembernek, Dévai Gábornak, aki húsz éven át, 2023 közepéig vezette az AutoWallis rent a car üzletágát, a Sixt Hungaryt, 2020-tól pedig az AutoWallis igazgatóságának is tagja volt.

Dévai Gábor ma is az Autókölcsönzők Szövetségének elnöki meghívottja.