Három jelölt indul az MSZÉSZ elnöki posztjáért

Forrás: turizmus.com

 2021. május 20. 12:49

Deák Imre és Nagy-Szász István mellett Baldauf Csaba is ringbe száll a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöki posztjáért.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének választmánya a mai ülésén – a július elejére tervezett közgyűlés szervezése keretében – szavazott az elnök, általános alelnök, gasztronómiai társelnök jelöléséről – tájékoztatta lapunkat a szakmai szövetség.

A SZMSZ alapján a szövetség hét régiója mellett a huszonhárom tagú választmány is állít jelölteket ezen tisztségekre.

A választmány egy tartózkodás mellett egyhangúlag megszavazta elnökjelöltnek a jelenlegi általános alelnököt, a Kolping Hotel igazgatóját, Baldauf Csabát.

Baldauf Csaba is ringbe száll az elnöki címért

Fotó: turizmus.com / Dobóvári Judit

A jelenlegi általános alelnök számos felkérést kapott az elmúlt hónapokban, s hangsúlyozta, hogy amennyiben a közgyűlés bizalmat szavaz neki, a következő másfél évben a vidéki kollégákat, vállalkozásokat is erősen képviselő, a szövetségben eddig is napi szinten dolgozó, a szervezet működését teljes mértékben átlátó elnökként fogja gyorsan, gördülékenyen átvenni a szervezet irányítását.

Az így megüresedett általános alelnöki posztra pedig egy tartózkodással és húsz igen szavazattal Kovács Balázst, a Danubius Hotels vezérigazgatóját, jelenlegi MSZÉSZ ügyvezetői és választmányi tagot jelölte a választmány.

Gasztronómiai társelnöki posztra a régiókhoz hasonlóan a választmány is egységesen támogatta Gendur András jelölését.

Az MSZÉSZ közgyűlésén így tehát három jelölt indul az elnöki tisztségért: Baldauf CsabaDeák Imre és Nagy-Szász István.

Az eredetileg tavaly ősszel megtartani tervezett közgyűlés előtt páros interjút készítettünk az akkori két jelölttel, Deák Imrével és Nagy-Szász-Istvánnal.