Horváth Péter a Magyar Turisztikai Ügynökség új vezérigazgatója

Forrás: turizmus.com

 2022. július 26. 16:34

A Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) új ügyvezető testület jött létre, és kinevezték az új feladatok előtt álló Guller Zoltán vezérigazgató utódját.

Horváth Péter, az MTÜ új vezérigazgatója

Fotó: MTÜ

A Magyar Turisztikai Ügynökségnél új ügyvezető szerv jött létre. A háromtagú igazgatóság elnöke Guller Zoltán, az MTÜ eddigi vezérigazgatója, további tagjai Jakab Zsófia vezérigazgató-helyettes és Könnyid László, a társaság korábbi vezérigazgató-helyettese.

Az MTÜ operatív ügyvezetését július 26-tól Horváth Péter vezérigazgató látja el, aki az elmúlt 10 évben jelentős felsővezetői tapasztalatra tett szert. Vezérigazgatója volt az Erzsébet Utalványozóforgalmazó Zrt.-nek, 2019-től mostani kinevezéséig a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-nek, 2021-től pedig egyben az MTÜ európai uniós projektekért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatait is ellátta – olvasható a tájékoztatásban.

Korábban ebben a cikkben beszámoltunk róla, hogy a kormány Guller Zoltánt a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki, de továbbra sem szakad el a turizmustól.