Top50 | Hamdan Zakarya: Újdonságként oldtimer autókkal indítunk városnézéseket

Szerző: Csémi Klára

Forrás: turizmus.com

 2024. március 20. 17:44

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Hamdan Zakarya stratégiai tanácsadó, a Mr. Nilsz Kft. társtulajdonosa ötödik alkalommal szerepel a turizmus top 50-e között.

„Nincs okunk panaszra, 2023 szerencsére ismét jó évnek bizonyult. Sikerült az energiaszolgáltatókkal a korábbinál kedvezőbb szerződéseket kötni, és olcsóbb lett az üzemanyag is, így nem volt szükség további áremelésekre. Ezzel amúgy is vigyázni kell, ha versenyben akarunk maradni a környező országokkal" – összegzi a helyzetet a Budapesten városnéző buszokat üzemeltető Mr. Nilsz Kft. társtulajdonosa, Hamdan Zakarya.

A bővülés egyértelmű volt, bár a forgalom még mindig nem érte el a 2019-es év szintjét, amelyet a szakma a koronavírus-járvány előtti utolsó „békeévként" tart számon. Főleg az Európai Unió országaiból érkeztek többen, visszatértek a tengerentúli és az ázsiai látogatók, a korösszetételt tekintve pedig egyértelműen nőtt a fiatalabb korosztályok aránya. Az igényekben ugyanakkor tapasztalható némi változás: a turisták manapság jobban megfontolják, hogy a várossal való ismerkedés terén hány lehetőségre fizetnek be. Márpedig a kínálat tovább szélesedett, egyebek mellett azzal a két, igényesen felújított városnéző hajóval, amelyet a Mr. Nilsz Kft. helyezett üzembe. A hajós városnézés lehetősége benne van a hop on – hop off autóbuszokra szóló jegyek árában, de külön is megvásárolható – akár a szállodákban és az értékesítési irodákban, akár az interneten. Ráadásképpen az egyik hajón vacsorázni is lehet, ami rövid idő alatt nagy sikert aratott: az esti fényekben fürdő főváros látványához ugyanis ízletes ételsor, valamint magyaros program kapcsolódik.

Hamdan Zakarya stratégiai tanácsadó, a Mr. Nilsz Kft. társtulajdonosa

Fotó: Dombóvári Judit

Új és ugyancsak sikeres attrakciója a vállalkozásnak a Váci utcában megnyitott IKONO múzeum. A spanyol franchise-létesítmény nem egyszerű szelfimúzeum; 15 terme különleges érzékszervi utazást és számos interaktív lehetőséget tartogat (például fényfestés, labdamedence, csúszda) kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tavaly egy 19 főt foglalkoztató péküzemet is beindítottak, ahonnan az ínycsiklandó termékek különböző szállodákba és öt belvárosi pékségbe kerülnek. Az újonnan megnyitott Lisboa pékségek rövid idő alatt igen népszerűvé váltak mind a külföldiek, mind a környékbeliek körében. „Már csak azért is, mert kettő közülük reggelizőhelyként is működik, délután pedig tartalmas egytálételt, gulyáslevest kínál" – hangsúlyozza Hamdan Zakarya.

A következő évben egységesítik a pékségek kínálatát és arculatát, illetve sor kerül a többtucatnyi városnéző autóbusz csinosítására, jellegzetes külsejük frissítésére. A járművek korszerű műszaki hátterét, immár ugyancsak saját üzemelésben, az a telephely adja, amely a Kozma utcában található.

A jövőre vonatkozóan akad két további feladat is. Egyrészt tökéletesíteni, fejleszteni kell az értékesítési rendszert, amely immár egészen széles kínálatot ölel fel, továbbá hamarosan elindítanak egy újabb üzletágat, ugyancsak a városnézés területén. Saját sofőrrel működő oldtimer autókról van szó, amelyek elnevezésükhöz – Royal Car – méltó módon a legmagasabb szintű egyéni kiszolgálást hivatottak nyújtani.

Mindezzel együtt Hamdan Zakarya arra számít, hogy 2024 a stabilitás, a megnyugvás éve lesz. „Kell egy év a kisebb hiányosságok megoldására, hogy minden olajozottan, színvonalasan működjön" – mondja.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Hamdan Zakarya 1997-ben kezdett el dolgozni Budapesten, a Keleti pályaudvar turistainformációs irodáiban. A mai napig a külföldről érkező turistákat közvetlenül kiszolgáló vállalkozásoknál tevékenykedik társtulajdonosként és stratégiai tanácsadóként – legyen szó étteremről, szálláshelyről, programkínálatról, városnéző buszról vagy hajóról.

*

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.