A több lábon állás jegyében fejlesztett a City Sightseeing Budapest – podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. november 30. 18:44

Kiváló alkalmazkodóképességgel reagált az elmúlt évek kihívásaira a City Sightseeing Budapest, idén egy sor fejlesztést és bővítést megvalósított, miközben egészen új tevékenységeket is felvett a kínálatába. A részletekről Székely Szabolcs Gábor marketing és PR manager beszélt a Trend FM-nek.

Az idei év minden várakozásukat felülmúlta, mert annak ellenére, hogy a vendégszám még nem érte el a Covid előttit, egyértelműen érezhető a pozitív tendencia, és a bevételek már el is érték a válság előtti szintet – mondta el Székely Szabolcs Gábor a rádióinterjúban.

 

Új hajók és buszok a flottában

Legjelentősebb lépésként két korszerű hajót (deVeerman & RiverPrincess) vásároltak és állítottak forgalomba.A kisebb, 250 fős hajóval városnézéseket és kisebb rendezvényeket szolgálnak ki, a nagyobb, 350 fős saját konyhával rendelkezik, ezáltal hajós vacsorákhoz és nagyobb rendezvényekhez is ideális.Az elmúlt tíz év tapasztalatai alapján döntöttek a saját hajó vásárlása mellett, mert úgy látták, így hatékonyabb üzemelés mellett rugalmasabban tudnak reagálni a hop on – hop off utasigényekre. A városnézésre 1 órás, élő vagy igény szerint gépi idegenvezetős túrákat alakítottak ki, a vacsoraprogramokra 1,5-2 órás programokat kínálnak a nemzetközi szinten is kivételes dunai panoráma kulisszái között.

Folyamatosan fejlesztik a cég városnéző buszparkját is

Fotó: City Sightseeing Budapest Facebook-oldala

Folyamatos fejlesztésen és korszerűsítésen esett át a buszpark, aminek a folytatásaként csak ebben az évben hat fedett és ezáltal nagy melegben vagy hidegben magasabb komfortot nyújtó autóbuszt helyeztek üzembe. Ebből négy üvegtetejű, kettő pedig fedett emeletes busz.

 

Két múzeumot is indítottak

Ami a fentieknél meglepőbb újítás, az két új múzeum elindítása. Az egyik az Ikono Múzeum, amely nemzetközi brandként jelen van több európai nagyvárosban (eddig Barcelona, Madrid és Róma, de sor folyamatosan bővül). Lényege, hogy a látogató különleges élményként nemcsak egy egyszerű fotófal előtt fényképezkedhet, hanem körbeveszi őt egy 3D-s tér, többféle témakörben. A másik múzeum a CinemaMystica a Párizsi Udvarban.

Ha mindez nem lett volna elég, a cég – okulva a turizmus sérülékenységéből és meglátva a beszállítói piaci rést – pékséget is nyitott idén. Komoly beruházást hajtottak végre, amelynek az ötlete a szállodai partnerek kielégítetlen igényein alapult.Továbbgondolva mindezt, a Lisboa pékség ma már a város hat pontján kávézót is működtet.A vendégkört illetően elhangzott: egyértelmű és látványos a növekedés a keleti és távol-keleti országokból, mint például India vagy Kína, illetve az is markáns jellemző, hogy sokkal több fiatal választja úti célul Budapestet, mint korábban. Érdekesség ugyanakkor, hogy az utazási szokások sokkal kevésbé kiszámíthatók, így például többször előfordult, hogy a hétköznapok jóval erősebbek voltak a hétvégéknél.

2024-re a cég a forgalom teljes visszaépülésére és dinamikus bővülésre számít.

A teljes podcast meghallgatható alább.