Top50 | Borosné Szűts Ildikó: Nemzetközi árakat rendeltünk a történelmi fürdőkhöz

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2024. március 05. 15:31

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója másodszor szerepel a turizmus top 50-e között.

Rekordot döntöttek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzleti eredményei 2023-ban: a tervezett 19,7 milliárd forintos bevétellel szemben megközelítőleg 23 milliárd forintot könyvelhettek el, és az adózás utáni eredményük is meghaladja majd az 5 milliárd forintot, ami még soha nem fordult elő a társaság életében. Ez elsősorban annak a hároméves üzleti stratégiának köszönhető, amelyet még 2020-ban állítottak össze – hangsúlyozta évértékelőjében Borosné Szűts Ildikó.

„Ezt az eredményt nem úgy értük el, hogy mindenáron növelni akartuk volna a vendégszámot, hiszen a fürdőélményhez hozzátartozik, hogy ne legyen túlzott zsúfoltság. Ezért inkább az egy vendégre jutó árbevétel növelésére törekedtünk. Ennek részeként történelmi fürdőink szolgáltatásaihoz nemzetközi árakat rendeltünk, 2023-ban az európai történelmi fürdők minimumárszintjét értük el. Ugyanakkor a magyar látogatókra is gondolunk: körükben a több mint 60 százalék kedvezményt nyújtó Zsigmondy Klubkártya és megújított bérletkonstrukciónk is – az új 100 és 200 alkalmas bérletekkel – egyre népszerűbb” – fejtette ki a vezérigazgató.

Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója

Fotó: Dombóvári Judit

Az év kiemelt eseménye volt, hogy Budapest 150. születésnapján, november 17-én a fővárosi lakcímkártyával rendelkezők mindössze 150 forintért válthattak jegyet a társaság kilenc fürdőjébe. Borosné Szűts Ildikó szerint két szempontból is nagyon jól sikerült ez a nap. Egyrészt olyan vendégek érkeztek hozzájuk – köztük nagyon sok fiatal –, akik még sosem jártak a fürdőikben, és az itt szerzett élmény alapján tervezik, hogy máskor is visszatérnek. Másrészt az eseménynek komoly csapatépítő értéke volt, hiszen a fővárosi fürdők nagyon sokat készültek erre az alkalomra, ami összekovácsolta a kollégákat.

A fürdők feltorlódott fejlesztési feladatai közül 2023-ban többet is sikerült elvégezni: így a Palatinuson régészek, műemlékes szakemberek bevonásával felújították a Margaréta medence szökőkútját, valamint a csúszdaparkot; napelemeket telepítettek a Lukács és a Csillaghegyi fürdőbe; Pesterzsébeten gyermekjátszóteret építettek; és a Rudas panorámamedencéjének teljes – gépészeti és építészeti – megújítására is sor került.

„A mögöttünk álló évben több terv is elkészült az egyes fürdők felújítási munkálataihoz. Közülük kiemelném a Rác fürdőt, hiszen a Fővárosi Közgyűlés ősszel jóváhagyta a beruházást. A felújítási tervek megszülettek, a kivitelezésükhöz szükséges közbeszerzési pályázat első fordulója lezárult, a második forduló hamarosan indul, tavasszal pedig szeretnénk elkezdeni a felújítást” – beszélt a régóta húzódó projektről.

„Ezzel párhuzamosan a Gellért fürdő rekonstrukciójának hároméves koncepciója is zöld utat kapott, és közbeszerzési eljárás keretében kiválasztottuk a tervezőt. 2024-ben elkészülnek a tervek – ebben az évben még várjuk a vendégeket a fürdőbe –, majd 2025-ben indulhat a kivitelezés. Bízom benne, hogy 2023. évi eredményeink jó alapot adnak arra, hogy fejlesztéseinkkel a budapesti fürdők értékeit meg tudjuk őrizni” – tette hozzá a vezérigazgató.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Borosné Szűts Ildikó tíz évig tanácsadóként dolgozott számos hazai és nemzetközi cégnek. 1999-től a Magyar Posta felső vezetésének tagja, majd három évig a társaság vezérigazgatója. Az OTP Banknál elnöki főtanácsadóként a kommunikációs területért felelős igazgató. Munkáját a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével ismerték el.