Top50 | Détári-Szabó Ádám: Ez év második felében zárul a Hunguest fejlesztési programja

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2024. április 22. 13:32

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Zrt. vezérigazgatója harmadszor szerepel a turizmus top50-e között.

Kihívásokkal teli esztendő volt 2023, de a gazdasági helyzet okozta nehézségek ellenére is sikeres évet zárt a Hunguest Hotels.

1300 munkavállaló megfeszített és összehangolt munkájának köszönhetően nagyot lépett előre a legnagyobb, magyar tulajdonban lévő szállodalánc a 2020 óta zajló megújulási folyamatban, és országos átlag feletti mértékben nőtt szállodáiban a vendégéjszakák száma. Folytatódott az 50 milliárd forintból megvalósuló, 125 ezer négyzetméter alapterületet érintő fejlesztési program, melynek kevesebb mint egyharmadát a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretein belül elnyert állami támogatás teszi ki, nagyobb részét pedig a tulajdonos Opus Global Nyrt. által biztosított önerő – mondta el Détári-Szabó Ádám. Csak 2023-ban 800 újjászületett, négycsillagos szobát adtak át vendégeiknek. A szállodákban a belsőépítészeti megújulás mellett teljes körű gépészeti és energetikai fejlesztés zajlott.

Elkészült az egykori Hunguest Hotel Répce Gold, mostantól Hunguest Bük nyugati szárny, és a korábban külön egységként üzemelő két bükfürdői Hunguest-szálloda egyesülésével létrejött a város legnagyobb, 360 szobás szállodakomplexuma. Gyulán befejeződtek az egykori Munkácsy-szárny munkálatai, így 122 szoba lépett magasabb kategóriába, s immár összesen 308 négycsillagos szobát kínálnak ottani egységükben. Megújult Hévízen az ikonikus Helios is, amely a város legnagyobb kültéri medencéjével és saját termálvizes kútból táplált gyógyvizes medencével várja a vendégeket. Egerszalókon és Szegeden folyamatos üzemelés mellett újultak meg a szállodalánc házai, a két hotel mostantól Hunguest Saliris és Hunguest Szeged néven működik tovább.

Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Zrt. vezérigazgatója

Fotó: Rakó Alex

 

Felgyorsították a zöld beruházásokat is, vidéki szállodáik felében már napenergiát is használnak az ingatlanok energiaszükségletének fedezésére, és minden izzójukat energiatakarékosra cserélték. 2023-ban bővült a vállalat portfóliója, a következő öt évben a ceglédi négycsillagos Hotel Aquarellt is üzemeltetik.

A szállodalánc mindemellett két évtized után új arculatot vezetett be, amely az egyik legrangosabb nemzetközi dizájnversenyen, a German Design Awardson díjat nyert márkaidentitás-kategóriában, rögtön a RGB Kreatív Design Award itthoni elismerése után.

Ezenkívül is igazi díjesőt hozott az év a vállalatnak: a Hunguest Sóstó séfhelyettese, Kelemen Roland nyerte a 2023-as Bocuse d'Or Magyarországot, így ő képviselheti hazánkat a 2024-es európai döntőn. Ezzel történelmet írt, magyar szállodalánc még nem jutott európai döntőbe. Alig egy évvel átadása után a legjobb vidéki business szálloda lett a Hunguest BÁL Resort a Business Excellence 2023 díjátadón. Négy kategóriában győztek szállodáik az először megrendezett Nők Lapja Travel Awardson, és elhoztak egy díjat a Klasszis TopDesignról, a Horeca-szektor dizájnmegmérettetéséről is.

A Hunguest Hotels fejlesztési programja 2024 második felében zárul. Újra megnyitják a vendégek előtt az egri Hunguest Hotel Flórát, valamint Hajdúszoboszlón a Hunguest Hotel Békét. A vállalat bővíteni kívánja üzemeltetési szerződéseinek számát is, hogy újabb desztinációkban nyújthassa vendégeinek megfelelő ár-érték arányú szolgáltatásait és a megfizethető wellnessélményt.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Détári-Szabó Ádám a Hunguest anyavállalata, az Opus Global Nyrt. igazgatósági tagja és turisztikai divíziójának vezetője, a Hunguest Zrt. vezérigazgatója, a Balatontourist Kft. ügyvezetője. 2017 és 2020 között leányvállalati ügyvezetőként és befektetési kapcsolattartóként dolgozott az Appeninn Nyrt.-nél. Korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézményénél, valamint a CMS Cameron McKenna LLP nemzetközi ügyvédi irodánál szerzett tapasztalatot.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.