Újranyitó szállodákkal indította a nyarat a Hunguest

Forrás: turizmus.com

 2023. július 20. 11:12

Májusban megnyitotta kapuit a megújult Hunguest Bük nyugati szárnya, így az egykori Hunguest Hotel Répce Gold tíz hónapon át zajló fejlesztése is véget ért, júniustól pedig a szállodalánc üzemeltetésében működik tovább a ceglédi Hotel Aquarell is.

A bükfürdői szálloda keleti szárnyának felújítása után most a nyugati szárnyban mind a 189 szobaegység – a burkolatok cseréje mellett – teljesen megújult fürdőszobát kapott, álmennyezetet, zuhanyzót vagy kádat építettek be, megújultak a folyosói burkolatok és a korridorokon található világítástechnika cseréje is megtörtént – tájékoztatta lapunkat a szállodalánc.

hunguest_bukcegled

A Hunguest Bük keleti szárnya után a nyugati szárnya (az egykori Hotel Répce Gold) is megújult

Fotó: Hunguest Hotels

Kiemelték, hogy a Hunguest Hotels megújuló energiaberuházási programjának keretében az épületre telepített napelemek megfelelő időjárási körülmények esetén a nyugati szárny energiafelhasználásának 10 százalékát fedezik. A 2003-ban átadott épület erkélyei új, csúszásmentes burkolatot és bútorokat kaptak, és a 128 parkoló is megújult, amelyeket ingyenesen használhatnak a személygépjárművel érkező vendégek. A tisztán elektromos és plugin hibrid autók töltésére pedig a keleti szárny parkolójában nyílik lehetőség. Az épület homlokzata két évtized után új színezést és bejárati dekort kapott.

Kilátás az egyik apartmanból

Fotó: Hunguest Hotels

A szállodaszárny wellnessrészlegét szintén teljeskörűen átalakítják,  amelyet október folyamán vehetnek majd birtokba a vendégek. De addig sem kell nélkülözniük a fürdőélményt: kényelmesen, egy folyosón keresztül érhetők el számukra a Bükfürdő Thermal & Spa szolgáltatásai.

Az újranyitott szállodai szárny várhatóan évente több mint 90 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Bükfürdő turisztikai teljesítményéhez.

A nyugati szárny egyik megújult apartmanja

Fotó: Hunguest Hotels

Új néven, egy szállodaként folytatják

Amint arról korábban már beszámoltunk, az egykori háromcsillagos Hunguest Hotel Répce és a négycsillagos Hunguest Hotel Répce Gold 2023 májusától egy szállodaként, Hunguest Bük néven működik tovább. A fejlesztés első lépéseként 2022 augusztusában adták át a 171 szobás keleti szárnyat, a korábbi Répce épületét. A két szárny fejlesztésére közel hatmilliárd forintot fordít a Hunguest Hotels, az összeg 25 százalékát teszi ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert támogatás – tudatták.

A Hunguest Bük a vasi fürdőváros legnagyobb szállodakomplexumaként így immár összesen 360 megújult négycsillagos szobát kínál, és mindkét szárnyából fűtött, fedett folyosón érhető el a Bükfürdő Thermal & Spa. A családosokat a nyári szezonban, szerdától szombatig szervezett gyermekanimáció várja, a szakképzett animátorok napközben kreatív foglalkozásokkal, este pedig minidiszkóval szórakoztatják a gyerekeket.

 

Ceglédi szállodával bővült a portfólió

Júniustól a Hunguest üzemeltetésében működik tovább a négycsillagos, 92 szobás ceglédi Hotel Aquarell is. A szálloda gyermekszolgáltatásait erősítve debütált a hotel kabalája, Cegléd város címerállatára utalva a kétfarkú oroszlán, akinek a vendégek a Leonard nevet szavazták meg. Leonard júliusban és augusztusban heti öt napon át várja különböző programokkal a legkisebb vendégeket.

hunguest_bukcegled

A 92 szobás, négycsillagos Hotel Aquarell

Fotó: Hunguest Hotels

A ceglédi hotel vendégei igénybe vehetik a Hunguest Hotels törzsvendégprogram kedvezményeit és hunguestes ajándékkártyáikat is beválthatják.

A 2007-ben épült Hotel Aquarellben 60 kétágyas, 24 egybenyitható családi szoba és nyolc apartman található. A szálloda 241 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező wellnessrészlege élmény- és gyógyvizes medencét, valamint pezsgőfürdőt kínál vendégeinek; a családosok számára vonzó alternatíva lehet, hogy a háztól néhány lépésre található Magyarország egyik legnagyobb csúszdaparkja.

hunguest_bukcegled

A Hotel Aquarell wellnessrészlege

Fotó: Hunguest Hotels

A szálloda 180 fős, szekcionálható konferenciarészlege kisebb rendezvények megtartására is alkalmas.