Konyhát és éttermet avattak a büki fürdőben

Forrás: turizmus.com

 2023. június 09. 17:22

Átadták a Bükfürdő Thermal & Spa legújabb vendéglátó egységét, az étteremavatóval jelentős turisztikai fejlesztéssorozat zárult a fürdővárosban.

A pénteken átadott új vendéglátó egység a fürdő gasztronómiai kínálatának központi konyhája, egyúttal Thermal Terrace néven működő étterme lesz, amely a teljes nyári szezonnyitással együtt, június 16-ától várja a vendégeket.

Az étteremavatóval lezárul a három konzorciumi taggal megvalósított, négy elemből álló Bükfürdő 2021 projekt. Ebben a projektben vált biztonságosabbá a városrész szennyvízelvezetése és épült fel az ország egyedülálló szórakoztató-központja, a FunCity – ismertette Németh Sándor, Bük polgármestere a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban megvalósított építkezéseket az átadáson.

Ugyancsak ebben a projektben bővítettük szálláshely-szolgáltatásunkat, a Thermal Camping Bükfürdőt – tette hozzá Cziráki László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, aki számokat is sorolt: a Bükfürdő 2021 projekt teljes támogatási összege 3,9 milliárd forint, ebből a fürdő 687 millió forintot fordított a két beruházásra és ezekhez 609 millió forint önerőt biztosított.

Németh Sándor, Bük polgármestere, Cziráki László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója és Ágh Péter államtitkár az étteremavatón

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

A megítélt támogatásokról szóló döntések a koronavírus-válság idején születtek és a megvalósult fejlesztések jó alapot jelentenek Bük, Bükfürdő turizmusa számára – hangsúlyozta az ünnepélyes átadón Ágh Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. A most zárt fejlesztéssorozat mellett az ugyancsak a kormány által támogatott magánberuházásokat is említette, a kisebb és nagyobb szálláshelyfejlesztéseket. Mindezeken a korona a Termál tér átadása lesz – mondta.

És már arra sem kell sokat várni, hiszen éppen június 9-én lezárult a tér műszaki átadása. Most már csak a Bükfürdő városrész központjában kialakított látogatóközpont tartalommal való megtöltése van hátra – ezzel pedig jelentős turisztikai beruházássorozat zárul Bükfürdőn.