A Ryanair elindította saját digitális vakcinaútlevelét

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. március 12. 12:16

A Ryanair hivatalosan is piacra dobta a Covid-19 Travel Wallet nevű "digitális pénztárcát", amelybe az utasok feltölthetik a koronavírussal kapcsolatos dokumentumaikat, például a negatív PCR-teszteket, illetve az oltási igazolásokat.

A fapados légitársaság már korábban bejelentette, hogy saját egészségügyi ellenőrzés bevezetésén gondolkozik, miután több más vállalat és légitársaság is hasonló rendszereket vezetett be az immunitás és a negatív teszteredmények ellenőrzésére, és az EU vezetői is az úgynevezett vakcinaútlevelek bevezetésére tett javaslatokat tárgyalják.

A Ryanair valószínűsíti, hogy az EU kormányainak idén nyárra még nem lesz vakcinaútlevelük, ugyanakkor egyes uniós országok egészségügyi igazolásokat követelhetnek meg a beutazóktól, ezért a légitársaság előállt a saját megoldásával. A március 10-én piacra dobott, C-19 Travel Wallet elnevezésű "digitális pénztárcával" lehetővé teszi az utasainak, hogy minden koronavírussal kapcsolatos dokumentumot egy helyen, biztonságosan tárolhassanak és a következő utazásukkor a repülőtereken már a Ryanair appján keresztül mutathassák meg ezeket, beszállókártyájukkal együtt.

ryanair_travelwallet

A "digitális pénztárcában" az utasok minden koronavírussal kapcsolatos dokumentumot egy helyen, biztonságosan tárolhatnak

Fotó: Ryanair

Dara Brady, a vállalat marketingigazgatója elmondta: „Úgy gondoljuk, hogy miután Európa magas kockázatú, idős lakosságát május-június végéig beoltják, az utazási korlátozásokat enyhíteni fogják. Sok Ryanair-ügyfél ekkor több mint egy év után első nyaralására indul majd, az új C-19 Travel Wallet pedig megkönnyíti a dokumentációt az utazás során.”

Hasonló ehhez az IATA megoldása is, amelyről már többször beszámoltunk. Az IATA Travel Pass egy QR-kódot generál, és a repülőgépre való becsekkolás során ellenőrzi, hogy az utas rendelkezik-e a célországba való belépéshez szükséges Covid-19 teszteredménnyel, illetve oltással, de azt is látja, hogy a hatóság által jóváhagyott helyszín adminisztrálta-e ezeket. Az IATA applikációját már több repülőtársaság, például az Etihad, az Emirates és a Singapore Airlines is teszteli, utóbbinál hamarosan élesben is startol majd.

Kapcsolódó cikkek