A világ legjobbjai közé került az Országos Kéktúra

Forrás: turizmus.com

 2019. november 21. 15:47

A National Geographic nemzetközi honlapja a 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő túraútvonalat.

Az Országos Kéktúra olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári sivatag, az ausztriai Grossglockner közelében áthaladó magashegyi panorámaút, a Hochalpenstrasse, vagy a Grand Canyon vadregényes sziklavilága – közölte lapunkkal a Magyar Természetjáró Szövetség.

Az Országos Kéktúra útvonala

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség

A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai koordinálásban működő Országos Kéktúra útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. Majdnem nyolcvan éves története alatt több mint 6700-an teljesítették a távot. Örvendetes tény, hogy számuk folyamatosan nő: a túrázók évente már közel 12 ezer bélyegzőfüzetet vásárolnak, és mintegy 270-en veszik át az útvonal teljesítéséért járó jelvényt. Ezidáig évente kb. tucatnyi külföldi érdeklődő rótta a kék útvonalakat.

A legendás hazai túramozgalom teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője számtalan útba eső látnivalóval együtt elérhető magyar, angol, német és szlovák nyelven a Magyar Természetjáró Szövetség online útikönyvében, a Természetjáró.hu honlapon, valamint a hozzá tartozó, ingyenes Természetjáró applikációban.