Jövőre új hálókocsis éjszakai vonat indulhat az Alpok és Brüsszel között

Forrás: turizmus.com

 2024. június 21. 12:05

Új éjszakai vonat indulhat Brüsszelből az osztrák és az olasz Alpokba 2025 februárja és húsvét között.

Még tavaly decemberben Olaszországban elindult egy hálókocsis vonatjárat Rómától a Dolomitokig, de úgy tűnik, ez csak a kezdete volt a síelőknek szánt új összeköttetéseknek.

A European Sleeper, a Prága és Brüsszel közötti közvetlen éjszakai vonat üzemeltetője azt tervezi, hogy Belgium és az osztrák, valamint az olasz Alpok között is indít egy járatot 2025 februárjában.

A vonat szerdánként indulna Brüsszelből, 15 óra alatt érne Innsbruckba, majd további öt óra alatt jutna el Velencébe, ahonnan vasárnaponként indulna vissza, hogy a hosszú hétvégéken a sípályákon lehessen maradni.

A European Sleeper reméli, hogy az útvonal vonzó lesz az Egyesült Királyságból érkező síelők számára, akik az Eurostarral könnyen eljuthatnak Brüsszelbe.

Éjszakai vonat indulhat jövő télen Brüsszel és Velence között

Fotó: 123rf.com

 

A tervek szerint minden egyes hálófülkés vonat körülbelül 750 utas befogadására lesz alkalmas. A vasúttársaság társalapítója, Elmer van Buuren elárulta, hogy a jegyárak "sokkal vonzóbbak" lesznek, mint az alpesi repülőterekre a főszezonban érvényes repülőjegyárak – írta a TimeOut.