Balin bevezették a régóta tervezett idegenforgalmi adót

Forrás: turizmus.com

 2024. február 15. 10:47

A külföldi turistáknak mostantól 150 ezer indonéz rúpia (3500 Ft) idegenforgalmi adót kell fizetniük, ha be akarnak lépni Balira. Az illeték bevezetésének célja a sziget környezetének és kultúrájának védelme.

Még júliusban beszámoltunk róla, hogy Balin 2024-ben idegenforgalmi adót vezetnek be, amely intézkedés most február 14-től életbe lépett. A külföldi turistáknak az összeget még érkezésük előtt kell befizetni a Love Bali weboldalon keresztül. A díj a belföldi, indonéz turistákra nem vonatkozik.

A befolyt összeget a környezetre, a kultúrára és a jobb minőségű infrastruktúra építésére fogják fordítani, így elősegítve a kényelmesebb, biztonságos utazást Balin. Sokaknak azonban problémát okozhat az adó megfizetése, például ha a turisták látogatóba mennének egy napra egy másik szigetre, ugyanis visszatéréskor újra ki kell fizetniük az összeget.

Február 14-től idegenforgalmi adót kell fizetni a Balira utazóknak

Fotó: 123rf.com

 

A tartomány statisztikai adatai szerint tavaly január és november között csaknem 4,8 millió turista kereste fel Balit. Az idegenforgalom Bali GDP-jének mintegy hatvan százalékát adta a járvány előtt – írja a BBC.