Elképesztő felújításon esett át a világ egyik legnagyobb repülőtere – videó

Forrás: turizmus.com

 2023. november 06. 09:53

A szingapúri Changi repülőtér három és fél évig tartó hatalmas bővítési projekt után újra teljesen megnyitotta a 2-es terminált, ahol többek között digitális vízesés és robotpultosok várják az utazókat.

A huszonegyezer négyzetméterrel bővült felfrissített terminálépületben a természet tematikája uralkodik. Az egyik fő attrakció az indulási csarnokban található 14 méter magas digitális vízesés, a „Wonderfall", melyet függőleges kerttel és „megalitikus" sziklákkal vettek körül. Szintén a természet témáját követve helyet kapott egy „Dreamescape" elnevezésű kert is, ahol a különféle növényeket napszaktól változó digitális égbolt világítja meg.

Az indulási csarnokban található a 14 méter magas digitális vízesés

Fotó: Changi Airport Group

 

A régi dolgok rajongóinak nagy kedvence lehet a „Flap Pix" művészeti alkotás, amely hagyományos „lapozós" járatmegjelenítő táblákból merített ihletet.

A "lapozós" táblán különféle minták, feliratok jelennek meg időről időre

Fotó: Changi Airport Group

 

Az új boltok és éttermek között megtalálható a kétszinter Lotte Duty Free italbolt, amely saját robotpultossal rendelkezik, a bárpult felett pedig egy 30 méteres LED-gyűrű található, amely a tóban tükröződő Holdat ábrázolja. A felső szinten található még luxustársalgó, illetve intelligens szelfitükör is, amelyben híres K-pop művészekkel fotózkodhatnak a látogatók.

A bárpultban robotok szolgálják ki a vendégeket

Fotó: Changi Airport Group

 

A terminálban az automata check-in kioszkok és a csomagkiadó automaták száma csaknem duplázódott, ráadásul egy új poggyásztároló rendszert is telepítettek, ami akár 2400 csomag kezelésére is alkalmas. A fogyatékkal élők és a kisgyermekkel utazók számára speciális segítő sávokat építettek ki mind az érkezési, mind az indulási oldalon.

A természet tematikához igazodó "Dreamescape" kert

Fotó: Changi Airport Group

 

A repülőtér által kiadott közlemény szerint a T2 bővítési projekt 5 millióval növeli a Changi utasforgalmi kapacitását, így a teljes kapacitás évi 95 millió utasra emelkedik. A terminálról tizenhat légitársaság közlekedik, amelyek összesen 40 várossal kötik össze Szingapúrt.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a repülőtér 2024-től útlevélmentessé válik, ugyanis az utasok már biometrikus azonosítással is áthaladhatnak majd az ellenőrzőpontokon.