Debrecenből indít görög charterjáratot az IBUSZ

Forrás: turizmus.com

 2019. október 16. 13:40

Jövő június közepétől heti rendszerességgel, szombat délelőtti indulással közlekednek majd a járatok a görögországi Kefalonia szigetére Debrecenből.

Két bázist hoznak létre a szigeten, az egyik Lassi lesz, itt apartmanok és luxusszállodák is elérhetők. A buszos utaztatást is folytatják, azzal is megközelíthető lesz a sziget, a másik város pedig Scala, a repülővel érkezőknek mindkét város foglalható lesz – tájékoztatott Komora Zoltán, a charterjáratot üzemeltető IBUSZ vezérigazgató-helyettes a dehir.hu cikke szerint.

Tervben van, hogy tovább bővítik a kínálatot. 2021-től újabb üdülőterületek becsatolása a cél, az egyeztetések már zajlanak.

Az új járatot bejelentő sajtótájékoztatón Kovács Ádám, a Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője elmondta: minden debreceni érdeke, hogy a repülőtérről minél több célpontot érhessenek el. „Az volt a cél, hogy a régió legnagyobb forgalmú repülőterét üzemeltessük, és ez sikerült” – emelte ki a kabinetvezető.

Kefalónia legismertebb strandja

Fotó: Pixabay

Komora Zoltán felidézte: 2004-ben egy hasonló eseményen jelentették be azt, hogy az IBUSZ a városból elindítja első charterjáratát – akkor Törökországba repülhettek a nyaralni vágyók. A járatszám azóta egyre csak sűrűsödik, heti egyről több esetben heti négyre nőtt a szám.

„Felemás éven vagyunk túl, a tavalyi az idegenforgalom egyik legjobb éve volt, így optimistán mentünk neki ennek az évnek: erős kereslet és előfoglalás volt, jó tavasz jellemezte az idei évet, ezután egy kis megtorpanás volt tapasztalható”

– emelte ki Komora Zoltán, akinek idei évértékelőjéről korábban itt írtunk részletesen.

Hozzátette: a Thomas Cook csődje és a terrorcselekmények okozta rettegés rossz hatással volt az utazókedvre. Ilyen helyzetben kiemelten fontos az IBUSZ számára, hogy a biztonságot, stabilitást éreztesse jövendő utasaival.

Vajda János, Kovács Ádám, Komora Zoltán az új charterjáratot bejelentő sajtótájékoztatón (balról jobbra)

Fotó: dehir.hu

Vajda János, a repülőteret üzemeltető cég ügyvezetője kiemelte, a statisztikák alapján egyre nagyobb az utazókedv, 15 százalékkal nőtt az utazók száma a tavalyi évhez viszonyítva, sikeres charterszezonon van túl a légikikötő. Kelet-Magyarország legnagyobb forgalmú repülőtere a debreceni, ehhez mérten igyekeznek az igényeket is kielégíteni.

 

Miért éppen Kafelónia?

Az IBUSZ honlapján azt írja, a már Homérosz Iliászában is megénekelt, a modern korban pedig a Corelli kapitány mandolinja című film forgatási helyszíneként ismert Kefalónia a türkizkék Jón-tenger szigetvilágának igazi gyöngyszeme és legnagyobb szigete. Érintetlen vadregényes tájai, zöldellő erdői, meredek sziklafalai és változatos tengerpartjai méltán tehetik népszerű úti céllá.