Dubrovnik és Bari között közlekedik majd a horvát hajózási vállalat új óriáshajója

Forrás: turizmus.com

 2024. április 29. 09:49

A Dubrovnik és Bari közötti nemzetközi útvonalra szánt hajó lehetővé teszi a Jadrolinija számára azt, hogy a vonalkoncepcióhoz igazítsa a menetrendjét, a főszezonban akár heti tíz utat is lebonyolítva.

A korábban „Oslofjord" néven futó hajót 1993-ban építették a norvég Fosen Mekaniske Verksteder AS hajógyárban. 2014-ben Finnországban átépítették. Immár „Dalmacija"-ként a Jadrolinija történetének legnagyobb hajója lett, átlagsebessége 17 csomó, 1800 utas és 350 jármű befogadására alkalmas. Nyolc fedélzetén kínál kényelmi szolgáltatásokat (köztük két étteremmel, három bárral, grillbárral, játszótérrel és nyitott fedélzetekkel), így az Adriai-tengeren való utazás kényelmes és gyors lesz – írja az aquamagazin.hu.

A Jadrolinija történetének legnagyobb hajója 1800 utas és 350 jármű befogadására alkalmas

Fotó: Jadrolinija / Facebook

A társaság biztos abban, hogy a hajó – melynek neve szintén a nemzetközi útvonalak hosszú hagyományának folytatásáról szól - kényelmével, kapacitásával és sebességével frissítő újdonságot jelent majd kínálatukban.

A Jadrolinija korábban közölte, hogy nemzetközi szolgáltatási koncepciójának részeként 2024-ben rendszeres járatot indít Dubrovnik és Bari között.Bejelentésükben heti 10 járat szerepel a dél-horvátországi település és az olasz csizma keleti oldalának egyik déli nagyvárosa között – fogalmaz korábbi cikkében az portál.

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy már kerékpáros kishajókon is utazhatunk a Tisza-tavon. A balatoni hajózási szezon pedig Közép-Európa legmodernebb hajóinak felavatásával elindult el.