Hajóbaleset: újabb holttestek kerültek elő a Dunából

Forrás: MTI

 2019. június 05. 18:24

Azonosították a Margitszigetnél szerda délelőtt talált holttestet, a férfi a múlt heti dunai hajóbaleset tizenharmadik dél-koreai áldozata.

Június 5-én délelőtt a Margit hídnál a Hableány műszaki mentéséért felelős nemzetközi csapat egyik magyar búvárja talált rá egy holttestre a roncsnál. Délután még két holttest került elő a vízből, egy a Fejér megyei, egy pedig a budapesti Duna-szakaszon. Ha bebizonyosodik, hogy utóbbi kettő is a hajóbaleset áldozataié, akkor még 13 embert kell keresni. Folyamatosan végzik a kutatást.

Eközben megérkezett Budapestre az a speciális hajódaru, amely a Hableány kiemelését segíti majd. A Clark Ádám hajódaru egyelőre nem közelíti meg a baleset helyszínét, mert meg kell várni, amíg 420 centiméterre apad a folyó. Június 5-én délben 451 centiméter volt a Duna vízszintje Budapestnél, az előrejelzések szerint csütörtök délután indulhat meg az apadás.

A Clark Ádám daru az északi összekötő vasúti hídnál

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Május 29-én nem sokkal este 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely 35 emberrel a fedélzetén másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét még aznap megtalálták, 21 ember pedig eltűnt.