Hajóbaleset: bizonyítható, mi történt

Forrás: turizmus.com

 2019. június 02. 13:25

Szombat estére egyértelművé vált, hogy a Viking Sigyn volt a hibás a tragikus dunai hajóbalesetben.

A Személyhajósok Szövetsége közölt a YouTube-on egy felvételt, amely minden eddiginél pontosabban mutatta meg, hogyan történt a szerda esti tragikus hajóbaleset. Ezután kétség sem férhetett a Viking Sigyn kapitányának felelősségéhez.


Kiderült, mi történt

A szállodahajó a Hableány mögül érkezik, hosszú idő telik el, míg utoléri, és hátulról felborítja. Ahogy a közúti közlekedésben is, a vízi közlekedésben is azt mondják a szabályok, hogy az elöl haladónak van elsőbbsége, a Viking Sigynnak rádión jeleznie kellett volna az előzési szándékát. De a bizonyítékok szerint ezt nem tette meg, sőt, még az ütközés előtti utolsó pillanatokban sem tett semmit a 64 éves ukrán kapitány, akit azóta letartóztattak. A felvételen az is látszik, hogy a Viking Sigyn fedélzetén az ütközés előtti pillanatokban kétségbeesett rohangálás kezdődik – vagyis tudták, hogy baj van – írta az Origo.

A hajózási szabályzat tételesen meghatározza a hajók között előforduló közlekedési helyzeteket. A szerdai baleset egy megkezdett előzés során történt. Ilyenkor az előzni szándékozó hajónak engedélyt kell kérnie az előtte haladótól, az előzést pedig biztonságos sebességgel úgy kell végrehajtania, hogy a hajók fizikai érintkezése kizárt legyen – írta a Személyhajósok Szövetsége közleményében.

Naponta átlagosan kétszáz budapesti városnéző sétahajózáson vehetnek részt turisták, ehhez képest az utóbbi harminc évben húsznál kevesebbszer fordult elő Magyarországon, hogy egy hajó műszaki hibája miatt komolyabb kényszerintézkedésre volt szükség, hajót kellett menteni. Ez több tényező eredménye. A többnyire európai uniós szabályok megfelelőek, a hatósági ellenőrzés következetes, a hajósok képzése magas színvonalú – szögezték le.

Fekete zászlók a Margit hídon

Fotó: MTI

Szigorú szabályozás

A 24.hu arra is emlékeztet, hogy a Magyar Hajózási Országos Szövetség kezdeményezésére a hajózási hatóság olyan biztonsági intézkedéseket léptetett hatályba két éve és módosított fél éve, amelyek jelentősen csökkenthetik a veszélyforrásokat. Így például megtiltották a nagy hosszúságú hajók megfordulását, és lényegesen intenzívebb kommunikációt követelnek meg a hajóktól a belvárosi szakaszon.

A hajózási hatóság tételesen meghatározza a csoportos és egyéni mentőeszközök, egyéb felszerelések fajtáját, darabszámát, méretét, elhelyezésének módját, mindezt a hatóságok rendszeresen ellenőrzik. Hiányosság esetén a hajó üzemelését megtilthatják, ami piacvesztéshez, bírsághoz, kártérítéshez vezetne, ezért a hajósok fegyelmezetten betartják a szabályokat. Erre azok a hajózási szakértők is felhívták a figyelmet, akiket a turizmus.com kérdezett meg a baleset lehetséges okairól.

A hajóroncshoz egyelőre nem tudnak hozzáférni

Fotó: MTI

Napokig eltarthat, míg kiemelik a roncsot

A nemzetközi összefogás ellenére egyelőre sem a magyar, sem a dél-koreai, sem az osztrák búvárok nem vállalják, hogy lemerüljenek a szerdán elsüllyedt sétahajó roncsához. Négy-öt nap is eltelhet, amíg visszaáll a szokásos 4 méter körüli vízszint, és a búvárok biztonságban lemerülhetnek, ezt azonban a hatóságok nem akarják megvárni. Ezért most olyan technológiát próbálnak kidolgozni, amivel leárnyékolhatják a hajóroncs előtti szakaszt, így mérsékelve folyó sodrását annyira, hogy a búvárok megkezdhessék a munkát – írta a 24.hu.