Több százezer forintos borokkal csábít az egyik légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2023. december 14. 10:42

Jövőre több százezer forintot érő burgundi fehérbort is kóstolhatunk az Emirates járatain, hiszen a légitársaság rangos francia borminősítéssel ellátott pincészetek boraival bővíti kínálatát. A fajták és évjáratok utasosztályonként eltérőek, de szigorú kritérium-rendszernek kell megfelelniük.

Az Emirates borospincéiben a franciaországi helyszíneken jelenleg mintegy 6 millió palack bor található, a 2003-as évjáratú és annál fiatalabb boroktól kezdve azokig, amelyeket csak 2037-ben fognak felszolgálni. Járataikon jelenleg 36 különböző francia bor- és pezsgőfajtát kínálnak, amelyeket most újabbakkal egészítenek ki.

Az elkövetkező hónapokban a légitársaság - mely a közelmúltban 61 milliárd dollárt meghaladó értékben jelentett be repülőgép-vásárlást és -fejlesztést - prémium burgundi fehérborokkal bővíti választékát a First utasosztályon, köztük olyan Premier és Grand Cru borokkal, mint a Montrachet 2011, a Chevalier-Montrachet 2013 és a Corton-Charlemagne 2014, valamint néhány kivételes prémium burgundi vörösbor is bekerül a kínálatába, köztük az Échezeaux, a Clos Vougeot és a Chambertin.

Francia borokkal bővíti fedélzeti kínálatát az Emirates

Fotó: Emirates

 

Az új műszaki bázist építő Emirates szigorú borválasztási kritériumai közé tartozik a gyümölcs- és savtartalom, a tanninszint, az érlelés során használt tölgyfahordó és az érettség –  például a Business osztályra szánt bordeaux-i borok legalább 8-10 évig, míg a First osztályra szánt borok legalább 12-15 évig érlelődnek a franciaországi pincékben.

Az Emirates négy utasosztálya külön borválasztékkal rendelkezik, amelyet kéthetente frissítenek. A Turistaosztályon egy-egy vörös- és fehérbort szolgálnak fel. A Prémium Turistaosztályán olyan vintage pezsgőt, prémium vörösbort és fehérbort kínál, mint a Château La Garde 2011, a Cloudy Bay Sauvignon Blanc és a Domaine Chandon 2016.

A Business és First Class utasok számára az Emirates borkínálatát hat régióra osztotta –  Egyesült Királyság és Egyesült Államok, Európa, Afrika, Közel-Kelet, a Csendes-óceáni térség és Ázsia – így a meglátogatott régió borait is megkóstolhatják a repülés során.