Korlátozhatják a tengerjáró hajókat Görögország két csodás szigetén

Forrás: turizmus.com

 2024. június 17. 14:05

A görög kormány korlátozná a tengerjáró hajók számát a legnépszerűbb úti célokban a túlturizmus elleni küzdelem eszközeként.

Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök szerint várhatóan a jövő évtől korlátoznák a két népszerű görög sziget, Szantorini és Mykonos  kikötőhelyeinek számát, vagy akár idősávokat vezetnének be a hajók kikötésére.

A görög miniszterelnök szerint a tengerjáró hajók nem járulnak hozzá olyan nagy mértékben a turisztikai bevételekhez, ráadásul jelentős terhet rónak a helyi infrastruktúrára és elriasztják az egyéb módon érkező utazókat. Hozzátette, Szantorinin a túlturizmus önmagában is nagy probléma, a turisták egyre jobban elárasztják a szigetet.

Szantorini az egyik legnépszerűbb görög úti cél

Fotó: 123rf.com

 

Az országos jelentések szerint a Szantorinire érkező hajók utasforgalma 17%-kal nőtt 2023-ban az előző évhez képest, míg Mykonoson tavaly 749 hajó látogatását regisztrálták, 23%-kal többet, mint 2022-ben – írja a TTG.

Európa több városa, köztük Velence, Barcelona és Amszterdam is bevezetett már hasonló korlátozást a tengerjáró hajókra a túlturizmus elleni küzdelem keretében.