Hat új európai úti cél Budapestről a Ryanair nyári menetrendjében

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2024. február 20. 16:52

Budapesten tartott sajtótájékoztatót a Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary, aki egyebek között bejelentette, hogy 6 új útvonalat indítanak Magyarországról, és több útvonalon növelik a járatok gyakoriságát.

Idei nyári menetrendjében hat új útvonallal jelentkezik a fapados légitársaság Budapestről, Frankfurt, Faro, Milánó, Szkíathosz, Trieszt és Tirana irányába, így már 66 útvonalat kínál a magyarországi utasai számára. Emellett 20 útvonalon sűríti is a járatait a Ryanair, többek között Alicante, Bari és Róma felé.

ryanair_michaeloleary

Michael O'Leary, a vállalat vezérigazgatója 6 új útvonalat jelentett be ma Budapesten

Fotó: Turizmus.com

A sajtótájékoztatón a vezérigazgató beszélt arról is, hogy a légitársaság 2024-ben a tervek szerint 5 millió utast szállít a magyar piacon, ami a tavalyihoz képest 22 százalékos növekedést jelent. Ezzel O'Leary szerint az ír fapados hazánk legnagyobb légitársaságává válna az utasszám alapján, lekörözve a konkurens Wizz Airt. O'Leary szerint míg a konkurencia ritkítja a járatait, a Ryanair épp ellenkező irányú stratégiát követ desztinációi bővítésével és magyar bázisa erősítésével.

Bejelentette azt is, hogy két új Boeing 737-es gép érkezik majd a budapesti Ryanair bázisra, ezekkel együtt már 10 gép fog a magyar fővárosban állomásozni.

Az ír diszkont légitársaság feje beszélt a globális biztonsági kihívásokról is, továbbá megemlítette az extraprofitadót, amellyel kapcsolatban január 24-én döntött a Kúria: nem kell megfizetnie a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiszabott 300 millió forintos bírságot a Ryanairnek.

ryanair_michaeloleary

A Ryanair a tervek szerint 2024-ben a magyar piac legnagyobb légitársaságává válna

Fotó: Turizmus.com

Michael O'Leary beszélt még a Ryanair és az online utazási irodák (OTA) közötti csatáról is. Az általa csak "kalózoknak" nevezett OTA-k közül többel már megállapodtak, vagy épp előkészítik a megállapodást, a többi online utazási iroda azonban továbbra sem értékesítheti a Ryanair repülőjegyeit.

Az ügyről korábban mi is beszámoltunk egy cikkünkben, hiszen többek között a magyar piacra értékesítő repjegy.hu-t is negatívan érinti, hogy az általuk alkalmazott technológia ellehetetlenítése miatt december közepétől megszűnt a Ryanair jegyek értékesítésének lehetősége  portáljukon.