Két magyar fiatalt is kiválasztottak a négyhetes utazós álommelóra

Forrás: turizmus.com

 2024. június 27. 13:46

Fülöp Leventét és barátját, Pfeffer Áront választotta be a Kiwi.com a 12 World Travel Hacker páros közé. A magyar párosának biztosan nem a pihenésről fog szólni ez a négy nyári hét, hiszen 10 000 eurót kapnak a foglalási oldaltól azért, hogy utazzanak és kihívásokat teljesítsenek.

Fülöp Leventét és Pfeffer Árront a Kiwi.com szakmai zsűrije választotta ki a World Travel Hacker keretében meghirdetett utazós álommelóra. Míg a tavalyi magyar páros tovább utazott a spórolt pénzből (nem véletlenül, hiszen digitális nomádok), addig Levente a megtakarított összeget a követői között fogja kisorsolni. Az éppen Portóban tanuló fiatal egyébként korábban azt gondolta, hogy csak sok pénzből lehet utazni, de már tudja, hogy ez nem igaz. Célja, hogy költségtakarékosan annyi kultúrát felfedezhessen, amennyit csak tud.Utazós barátja, Áron épp Németországban tanul, de amikor tehetik, együtt utaznak, és bizony nekik nem a pihenés, hanem az élménygyűjtés a céljuk. Tavaly nyáron hátizsákkal fedezték fel Európát, és hogy idén a négyhetes kalandjuk során vajon egy új kontinensre is eljutnak-e együtt, az hamarosan kiderül.

Ki ne vágyna négy hét ingyen nyaralásra?

Fotó: Kiwi.com

A lehetőségre elég sokan vágynak. A vezető cseh utazási technológiai vállalat reprezentatív felmérése szerint ez lehet az igazi nyári álommunka. Minden második magyar fiatal gondolkodás nélkül kivenne szabit, vagy kimaradna az egyetemről, ha négy hétre elutazhatna 10 000 euró keretösszegből anélkül, hogy pontosan tudná az úti célt. És a fennmaradók közül is sokaknak csábító a lehetőség: 10-ből 8-an fontolóra vennék, és csupán a válaszadók 6 százaléka zárkózik el ettől.