Klubhotelek és magyar nyelvű gyermekanimáció a Kartago nyári kínálatában

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2024. március 19. 18:12

Pozsonyban tartott partnertalálkozót és török workshopot a Kartago Tours, ahol az anyacég új nevéről és arculatáról, a tavalyi eredményekről, a nyári kínálatról és az újdonságokról is beszámoltak a résztvevőknek.

Arculat- és névváltás az anyacégnél

A több mint harminc Magyarországról érkező partnert a céget augusztus óta vezető Bocsák Zsófia köszöntötte. A délutáni prezentáción az anyacégnél történt változásokról is többet megtudhattunk. A német cég jelentős lépést jelentett be az ITB szakvásáron: új márkanévvel, DERTOUR Group néven folytatja szakmai tevékenységét. Ez a stratégiai lépés jelzi a csoport elkötelezettségét a nemzetközivé válás és a közös nemzetközi identitás ápolása mellett. Az új név új arculattal is kiegészül, melyet a következő 1-1,5 évben vezetnek majd be. Az új arculat az úti célokon jelenik meg először, az utasok nyáron már az új logóval - de a megszokott szolgáltatásokkal - találkozhatnak a buszokon, szállodákban. Emellett a honlapot, az appokat is megújítják majd és egységesül, harmonizálódik a csoporton belül a cégek működése is.

Bocsák Zsófia köszöntötte a Kartago Tours magyarországi partnereit

Fotó: turizmus.com

 

Bocsák Zsófia bevezetőjében kiemelte, hogy öt ország tartozik a régióhoz (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország mellett Románia), és ezek közül háromban (CZ, SK, RO) már piacvezető szerepet töltenek be, és az a tervük, hogy Magyarországon is elérjék ezt. A cégcsoport egyébként 16 különböző piacon van jelen, 9000 alkalmazottal és 58 brand tartozik hozzájuk. A DERTOUR a REWE Grouphoz tartozik, amely egyebek között kiskereskedelemmel foglalkozik, a társaság része például a Penny Market és Billa üzletlánc is.

 

Törökország mellett Kréta a sláger a nyáron

Az anyacég újdonságai után megismerhettük a nyári kínálatot részletesen is. A Kartago Tours az idei nyári szezonban Tunéziába, Egyiptomba, a török riviérára, az Arab Emirátusokba, a görög szigetekre és spanyol üdülőhelyekre kínál üdülőcsomagokat charterjáratokkal vagy block seat-helyek felhasználásával. A török riviéra mellett újdonság az országban az Égei-tenger partja, ahol Izmirbe érkeznek majd az utasok. Ez az úti cél ugyan vadregényesebb, de közelebb van a fakultatív programokon meglátogatható attrakciókhoz. Jelenleg 256 szállodát kínálnak Törökországban, ezek közül továbbra is a legjobb ajánlatok, a csak náluk foglalható szállodák, valamint a saját márkás hotelek (pl. Sentido, Calimera, Cooee) fogynak a legjobban. Míg sokáig heti 2, tavaly pedig heti 3 charterjáratot indítottak a török riviérára, addig idén már heti ötször indulhatnak az utasok a népszerű úti célra, Budapestről és Debrecenből.

Törökország mellett az idei nyár legnagyobb slágere Kréta lesz: a nagy érdeklődésre tekintettel a szombati indulás mellett egy második járatot is beidőzített a Kartago Tours keddre, így még többen utazhatnak a görög szigetre. Ennek kapcsán Bocsák Zsófia azt is elmondta, hogy a legnagyobb kihívás a növekvő igények, sok utas mellett, hogy nincs megfelelő repülőgép-kapacitásuk. Emiatt az idei szezonra újdonságnak tervezett egyiptomi úti cél, Marsa Matruh később lesz bevezetve a magyar piacra.

Idén új desztinációként került be a kínálatba a görög szigeteken Lefkada is és továbbra is elérhető Zakynthos, Korfu és Rodosz is. Szintén újdonság Észak-Ciprus a kínálatban.

Az idei nyár egyik slágere Kréta lesz a Kartago Toursnál

Fotó: 123rf.com

 

Bocsák Zsófia kiemelte, hogy ugyan kevésbé tartják nyári desztinációnak az emírségeket, de Dubaj, illetve Rász el-Haima is elérhető náluk továbbra is, akár összevonva - hiszen a két úti cél mindössze 40 perc autóútra található egymástól. A téli szezon legnépszerűbb új desztinációja, Omán is egészen a monszun időszak kezdetéig, májusig elérhető, ide azonban április után legközelebb télen lesz chartere a cégnek, így érdemes lehet kihasználni a lehetőséget és az alacsonyabb árakat.

 

Újdonságok a 2024-es nyári szezonban

Bocsák Zsófia beszélt még az idén bevezetésre kerülő újdonságokról is: klubhoteljeikben magyar nyelvű gyermekanimáció is elérhető lesz az iskolai szünet alatt. A Funtazia néven futó szolgáltatás célja, hogy pár órára a szülők is ki tudjanak kapcsolódni. A képzett, magyar anyanyelvű animátorok a 4 és 12 év közötti gyermeknek kínálnak majd szórakozási lehetőséget.A résztvevők a délelőtti és délutáni animációs programok során magyar nyelven szórakozhatnak, játszhatnak és kézműveskedhetnek.Az új szolgáltatást az idei évben három ország öt szállodájában – a Török Riviérán, Egyiptomban és Tunéziában – kínálja a Kartago Tours. A magyar nyelvű animáció a hét hat napján, délelőtt és délután vehető igénybe a klubhotelekben a nyári iskolai szünet ideje alatt.

A DERTOUR csoport több másik kelet-európai országban is kínálja már a klubhotel koncepciót és az anyanyelvi gyermekanimációt. Ezen tapasztalatok alapján a szolgáltatás sikerére számít a magyar piacon is a cégcsoport.

Nagy érdeklődés kísérte a török kínálatról szóló prezentációt

Fotó: Turizmus.com

 

A cégcsoport animátorai minden évben új tematikával várják a legkisebbeket. Az idei játékos és fejlesztő programok tematikája a szafarik világát hozza közelebb a gyerekekhez. A programok között szerepelnek a szülők nélküli reggelik és vacsorák, ahol a gyerekek a kortársaik társaságát élvezhetik, míg a szülők nyugodtan eltölthetnek egy étkezést kettesben vagy barátaik társaságában.

Bocsák Zsófia kiemelte, hogy a gondosan kiválasztott, családbarát klubszállodák nem csupán ideális családi szálláslehetőségeket biztosítanak, de magas színvonalú szolgáltatásokat is nyújtanak, beleértve az all inclusive ellátást, medencéket, strandokat és a legtöbb szállodában vízicsúszdákat is.

A rendezvény második napján a viszonteladók a DERTOUR Szlovákiával közösen szervezett workshopon vettek rész. A délelőtti eseményen 24 török szálloda képviselőivel találkozhattak a meghívottak.