Átrendezte a nyári repülős úti célok toplistáját a labdarúgó-Eb

Forrás: turizmus.com

 2024. május 16. 11:16

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság miatt 59%-kal több magyar repül Németországba, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Míg tavaly Berlinbe foglalt a legtöbb honfitársunk, addig idén Stuttgart vette át a vezetést a Kiwi.com foglalási adatai alapján.

Németországi célállomásra 59%-kal több foglalás érkezett Magyarországról a Kiwi.com-on keresztül a 2024. június 14. és július 12. közötti időszakra, mint egy évvel korábban. A német városok népszerűségét is átrendezte az Európa-bajnokság. Míg tavaly Berlin, Stuttgart, Dortmund, Nürnbeg és Düsseldorf voltak az élen, addig idén Stuttgart átvette a vezetést, ezt követi Berlin, Dortmund, Köln és Hamburg – fogalmaz a társaság közleménye.

Foglalási adataik alapján a vizsgált időszakban a magyar utazók átlagosan 4-5 napot töltenek Németországban, ahová a repülőjegyek átlagára eddig 60 ezer Ft körül mozgott. Honfitársaink többsége a június 17-i héten indul Németországba. Az Eb alatti időszakra a tőlünk Németországba szóló repülőjegyek ára 60 ezer Ft körül mozog.

„Előfordul, hogy egy-egy sportesemény vagy koncert kapcsán is jelentős ugrást látunk a foglalási adatokban. Most például a focirajongókat hatalmas szurkolói zónák váró Stuttgartba irányuló keresések nőttek közel négyszeresére, aminek egyértelműen az Eb az oka" – osztotta meg Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős alelnöke.

A magyar válogatott először Stuttgartban és Kölnben játszik

Fotó: RheinEnergieSTADION / Facebook

Németország a 4. legnépszerűbb repülős úti cél az Eb időszakában. A legtöbb magyar a kora nyári időszakban repülővel Spanyolországba, Olaszországba és Görögországba utazik. Ezeket követi Németország, és maga mögé utasít olyan népszerű nyaralóhelyeket, mint Franciaország (5.), Törökország (7.), Portugália (8.) vagy Málta (12.), amelyek rendszeresen előrébb szerepelnek a nyári időszak foglalási listáján.

A magyar válogatott június 15-én Kölnben a svájciak ellen lép először pályára. Ezután Stuttgartban játszanak június 19-én a németek ellen, majd 23-án ugyanitt a skótokkal találkozik a válogatott.