Másfél napos késéssel hozta haza utasait a Wizz Air Szicíliából

Forrás: turizmus.com

 2024. július 03. 18:43

Újabb brutális késés: hétfő este helyett szerda reggel landolt a Wizz Air cataniai járata Ferihegyen. A felszállás időpontját többször is módosították.

A Cataniából Budapestre közlekedő gép indulását először július 1-je (hétfő) 21 óráról másnap 0:45-re írták át, végül 23 órakor teljesen törölték a járatot.

„Órákon át tartó étlen-szomjan várakozás után (mivel a reptéren minden zárva volt!) hajnali 3:00-kor sikerült nekünk szállodát találni” – idézi az egyik utast az Utazómajom, de úgy tudni, hogy 35-en a repülőtéren éjszakáztak, köztük idősek és gyerekek.

A Turizmus.com-ot egy másik utas ugyanakkor arról tájékoztatta, hogy bár kaptak éjszaka egy 5 eurós vouchert a légitársaságtól, többen lecsúsztak róla. A kupont csak a McDonald's-ban lehetett beváltani, bár az ő logójuk fel sem volt tüntetve a jegyen. Ez a négytagú család (két gyerekkel) egyébként saját erőből keresett és talált éjszakai szállást, nem várták meg, hogy a légitársaságnak sikerül-e.

A következő nap, kedden az utasok elmondásuk szerint információ nélkül várakoztak az állítólag hajnali 2-kor induló gépre, aminek az indulási időpontját addigra háromszor módosították.

Másfél napos késéssel indult el a Wizz Air budapesti járata Cataniából

Fotó: 123rf.com

Az Utazómajmot tájékoztató utasok szerint a Wizz Air mindössze egy-egy értesítést küldött a járat további késéseiről, 22:41-kor pedig érkezett egy üzenet arról, hogy a gép tovább késik, és 3:20-kor indul Cataniából. A Turizmus.com munkatársa 18 óra körül váltott üzenetet az ismerős utassal, aki akkor még a késő esti hazaindulás hiszemében élt a légitársaság legutolsó értesítése alapján, miközben a Budapest Airport érkező-induló járatinformációs oldalán már ki volt írva, hogy az értük érkező Wizz Air-gép Budapestről csak kevéssel éjfél előtt fog egyáltalán felszállni.Az utasok végül hétfő este helyett szerda reggel 5:20-kor landoltak Budapesten.Ahogy azt korábban megírtuk, az utóbbi időkben megszaporodott késések miatt hatósági ellenőrzés is indult négy légitársaság ellen.

A Ryanair Barcelonából Budapestre induló utasai június 23-án este jártak pórul, ők június 25-én reggelig vártak a mentesítő járatra, a SunExpress légitársaság Antalyába tartó járata pedig majdnem 19 órás késéssel tudott elindulni Ferihegyről. A Proko Travel saját költségén hozta haza a Ryanair járattörlése után Szardínián rekedt 46 fős magyar csoportját. A Wizz Air az európai légi irányítási rendszerek hiányosságait okolja a késésekért.

Tegnap a fővárosi kormányhivatal tisztázta, milyen ellátás és kártérítés illeti meg a légiutasokat járattörlések és késések esetén.