Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé választották a Magyar Zene Házát

Forrás: turizmus.com

 2024. január 18. 12:58

Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé választották a Magyar Zene Házát a közel 200 millió olvasóval rendelkező brit lap, a The Guardian közönségszavazásán.

„A Magyar Zene Háza kivételes épülete Budapest gyönyörű parkjában, a Városligetében található. A gombaszerű főbejáraton belépve a zenetörténetnek szentelt múzeumban találjuk magunkat. A zene kezdeteitől a gregorián éneken és a magyar népzenén keresztül egészen napjaink zenéjéig itt minden megismerhető. Lenyűgöző hely" – írja a The Guardian.A nagy múltú brit lap cikkében az olvasói véleményét gyűjtötte össze arról, hogy melyek azok az európai helyszínek, amelyek a legnagyobb hatással voltak rájuk. A listán Spanyolországtól Dániáig, az ókortól a modern művészetekig a legizgalmasabb, az olvasókat leginkább inspiráló kulturális célpontok szerepelnek.

Újabb nemzetközi elismerést kapott a Magyar Zene Háza

Fotó: Liget Budapest / Palkó György

 

 

"Rendkívül büszkék vagyunk a Magyar Háza újabb elismerésére, amely visszaigazolja azon törekvésünk sikerét, amely már a Liget projekt tervezési szakaszában egyik elsődleges célunk volt: a Városliget, mint turisztikai attrakció kerüljön be a Budapestre érkezők »kötelező« látogatási pontjai közé. Nemcsak Fujimoto remekműve, de a Néprajzi Múzeum vagy a Ballonkilátó külföldi látogatóinak emelkedő számai alapján látható, hogy felkerültünk a nemzetközi turisztikai térképre. A hosszú távú célunk pedig az, hogy a parkba folyamatosan olyan megújuló kulturális tartalom, rekreációs élmény költözzön, ami miatt önmagában is érdemes elindulni Budapestre és hosszabb időt eltöltetni itt, sőt, akár újra és újra vissza is térni" – idézik a közleményben a The Guardian elismerése kapcsán Gyorgyevics Benedeket, a Városliget Zrt. vezérigazgatóját.

A Magyar Zene Házát tavaly júliusban Európa legjobb turisztikai fejlesztésének választottak az International Travel Awardson. 2022. januári nyitása óta 1,3 millió látogatójával Magyarország egyik leglátogatottabb kulturális intézményévé vált, ezzel példátlanul rövid idő alatt a fővárosi kulturális élet egyik emblematikus helyszíne lett.

Idén májusban egyenesen Londonból érkezik egy nagyszabású időszaki kiállítás a Magyar Zene Házába, melyről itt írtunk korábban.