Visszatértek a szállodahajók Magyarországra

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. június 25. 11:35

Csütörtökön megnyitották a határokat a szomszédos országok felé és ennek köszönhetően az első két szállodahajó megérkezett Magyarországra – közölte a kormányszóvivő az egyik hajó kikötőjében.

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta: ezek a hajók tavaly szeptember óta nem tudtak Magyarországra jönni a járványhelyzet miatt, és a hazai turisztikai szektorból hiányoztak azok a turisták, akik ilyen a hajókon utaztak volna.

Az oltásoknak köszönhetően le tudtuk gyűrni a járvány harmadik hullámát, és egy-másfél hónappal tudtuk ezt előbb megtenni, mint más európai országok, ennyivel korábban tudtuk újraindítani az életet és a magyar gazdaságot – mondta. A most érkezett két szállodahajón több mint 300 turista utazik és Budapest mellett Mohácson és Esztergomban is megállnak.Azzal, hogy az ehhez hasonló lépéseknek köszönhetően újra tudjuk indítani a turisztikai szektort, újra tudnak indulni az erre épülő vállalkozások – fogalmazott, példaként említve az éttermeket, a városnéző buszokat és az idegenvezetőket.

A szállodahajók újraindulását az tette lehetővé, hogy a héten Magyarország megnyitotta schengeni határait, és hat szomszédos országból, Ausztriából, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Horvátországból és Szlovéniából, immár korlátozások nélkül lehet belépni hazánk területére szárazföldi és vízi úton.

Újra jöhetnek a nagy szállodahajók Budapestre (képünk nem a most érkezett hajókról készült)

Fotó: Philip Bird/123RF.COM

A kormány tegnap pedig azt is bejelentette, hogy a napokon belül várható 5,5 millió beoltott elérése után nem kell védettségi igazolvány a szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe, amivel megnyílik az út, hogy ezeket a szolgáltatásokat a külföldi turisták is újra igénybe vehessék.