MUISZ-gálavacsora: 45 éves a szövetség

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2019. június 07. 12:33

Megalakulásának 45. évfordulóját nagyszabású gálavacsora keretében ünnepelte meg a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a budapesti Larus Rendezvényközpontban.

A több mint 150 fő részvételével megrendezett elegáns eseményen Molnár Anita, a MUISZ rendezvényszervezői bizottságának tagja, az IBUSZ kommunikációs menedzsere köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy az estet megtisztelte jelenlétével több szakmai társszervezet, így a MABEUSZ, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a MARESZ, a Nit Hungary, továbbá fontos partnercégek (BGYH Zrt., BGE) képviselői.

Társszervezetek képviselői és utazási irodások egy asztalnál: Flesch Tamás MSZÉSZ-elnök, Erdei Bálint, a MUISZ alelnöke, Ganczer Gábor, a MARESZ elnöke, Gál Pál Zoltán, a VIMOSZ elnöke, Wiener Krisztina, TENSI Aviation / Air Partner-képviselet, Boros József, a TENSI ügyvezetője

Fotó: Fóti Péter/ MUISZ

Molnár Judit elnök felidézte a szövetség alakulását: hét hazai utazási iroda hozta létre a MUISZ-t 1974. júniusában, öt évvel a szállodások hazai szakmai szervezetének megalakulása után. Ugyanebben az évben indult el a főiskolai szintű turisztikai képzés Magyarországon. Az elnök emlékeztetett: a Turisztikai Világszervezet, az UNWTO is az év decemberében alakult meg.

Molnár Judit, a MUISZ elnöke köszönti a résztvevőket

Fotó: Fóti Péter / MUISZ

A MUISZ indulása óta következetesen ugyanazt a célt képviseli: küldetése, hogy szolgáltató érdekvédelmi szervezet legyen, ugyanakkor járuljon hozzá a tagság üzleti sikereihez.

Molnár Judit szerint mostanában jó időket él át a szakma, bár vannak kihívások. Ezek közül kettőt emelt ki, a munkaerőhiány és a digitalizáció kérdését. Az elnök meglátása szerint a kihívásokra megfelelő válaszokat kell adni úgy, hogy a napi munkában a minőség mindenképpen központi helyen szerepeljen. Nagy az irodák felelőssége: mivel megbízható szolgáltatást kell nyújtaniuk. A MUISZ-tagság egyébként a minőség garanciája, is, hiszen a tagirodák bonyolítják a magyarországi szervezett idegenforgalom több mint 80%-át.

Ezután a turizmusért is felelős budapesti főpolgármester-helyettes, Szalay-Bobrovniczky Alexandra köszöntötte az egybegyűlteket.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgámester-helyettes

Fotó: Fóti Péter / MUISZ

Elsőként részvétét fejezte ki a dunai hajóbalesetben elhunyt áldozatok családjai részére, majd hozzátette, hogy a főváros szoros kapcsolatot tart a mentésben résztvevőkkel. Azt is hangsúlyozta, hogy a főváros mindent megtesz azért, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő.

Ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy a főváros és a kormányzat között megállapodás értelmében 1000 milliárd forint állami forrás jut olyan nagyszabású fővárosi fejlesztésekre, mint a Lánchíd vagy a hármas metró felújítására. Ezek a beruházások a turisták érdekeit is szolgálják – tette hozzá. A turisták számának növelése ugyanakkor nem cél a fővárosban, sokkal inkább a magas költésű vendégek idevonzása.

Ezután rövid köszöntőt mondott az eseményen Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke, aki korábban utazási irodai vezetőként hosszú ideig töltötte be a MUISZ alelnöki tisztségét.

Horváth Vilmos, az MKIK alelnöke

Fotó: Fóti Péter / MUISZ

A gálaest nem jöhetett volna létre támogatók nélkül. A rendezvény kiemelt támogatói az Air Partner, az Aegon Magyarország Biztosító ZRt. és az Aviareps Magyarország Kft. voltak.

A köszöntők után Litkay Gergely humorista idézte fel a MUISZ elmúlt 45 évét a Turizmus Kft. archívumában fellelt régi fotókat kommentálva.

Litkay Gergely stand up humorista

Fotó: Fóti Péter / MUISZ

A műsor után vacsora, tombolahúzás és késő estig tartó élőzenés táncmulatság következett.

A Smile zenekar szolgáltatta az élő zenét

Fotó: Fóti Péter / MUISZ