Nagyot nőtt idén Magyarországon az Aldi Utazás

Forrás: turizmus.com

 2019. december 05. 14:31

Az év első 11 hónapjában mintegy 50%-kal nőtt az utasok száma az előző év hasonló időszakához képest, miközben a forgalom közel 60%-kal mutatott magasabb értéket – tájékoztatott az Aldi Utazás magyarországi tevékenységéről.

Közleményük szerint az értékesítés nagyobb részét kitevő, környező országokba szóló, kedvezményes, jellemzően néhány tízezer forint értékű utak és szállások mellett rendkívül kelendők voltak a különböző, több százezer, néha egymillió forintot is meghaladó értékű tengeri hajós körutak is.

Az Aldi Utazás 2019-es szezonjában a legdrágább és egyben legtávolabbi út egy Ausztráliát és Új-Zélandot is magában foglaló tengeri körutazás volt, amely szintén megtalálta utazóközönségét.

Mindezek következtében nőtt az egy utasra jutó foglalások átlagára: az elmúlt 11 hónapban bő 10%-kal emelkedett ez az érték.

Nagyon népszerűek voltak az Aldi Utazás tengeri hajós körútjai

Fotó: Aldi Utazás

A vállalat változó fogyasztói trendeket tapasztal mind a nyári, mind a síszezon alatti utaknál, a magyar utasok a last minute ajánlatok helyett egyre inkább az early bird ajánlatokat keresik, és hónapokkal előre terveznek.

Az utazók zöme az autóval is könnyen elérhető desztinációkat részesíti előnyben, de rendkívüli mértékben fejlődik a tengeri utazások szegmense is.

 

Ausztria a legnépszerűbb, feljövőben a hajós körutak

A szolgáltatást nyújtó osztrák Eurotours tapasztalata szerint a nyári foglalásoknál a horvát és olasz tengerparti nyaralások mellett a belföldi és a hajós körutak lettek a legnépszerűbbek: ez utóbbiak közül a magyar utazók a mediterrán hajós körutakat választják a leggyakrabban.

Az Aldi Utazás célországai közül még mindig Ausztria a legnépszerűbb, minden harmadik foglalás ide érkezik. Elsősorban az osztrák síutak és városnézős programok kedveltek, vagyis Bécs és Salzburg a leglátogatottabbak, de Karintia és Stájerország szintén felkapott a magyarok körében.

Ausztria volt a legnépszerűbb úti cél

Fotó: Pixabay

Ausztria mögött második helyen – holtversenyben – következik Horvátország és Olaszország, majd a belföldi utak jönnek: a harmadik legtöbb foglalás már Magyarországra érkezik.

 

Kedveltek a wellnesshotelek, egyre többen választják a Balatont

Negyedikként – a foglalások közel 7%-ával – a szlovéniai utakra foglalnak legtöbben az Aldi Utazás vevői közül, és ötödik helyre jöttek fel a különféle hajós körutak.

A cég ügyfelei körében a legkedveltebb ausztriai desztináció nyáron Salzburg és Karintia volt, télen pedig Semmering és a Rauris síparadicsom. Horvátországban Krk szigete és Gradac, Olaszországban pedig Jesolo és Lignano a legkeresettebbek, míg Magyarországon a Balatonra és Sárvárra utaznak a legtöbben a vállalat utasai közül.

 

Duplájára nőtt az előfoglalások száma 2020-ra

Tájékoztatásuk szerint a 2020-as szezonra kétszer annyi előfoglalást regisztrált a vállalat, mint egy évvel korábban. A beérkező előfoglalások esetében immár közel 80%-kal magasabb az egy utasra jutó foglalások átlagára – vagyis a drágább utakat már idén lefoglalják a magyar utasok.

Jövőre a vállalat még több magyar nyelvű körutat tervez beépíteni kínálatába, köztük az Egyesült Arab Emirátusokba (Dubaiba és Abu Dhabiba), Törökországba, Izraelbe és Jordániába, Kínába, Thaiföldre, Vietnámba, Kambodzsába és Kubába utazhatnak majd az ügyfelei.

 

Két év alatt 20 ezer utas

Alig több mint két év alatt mintegy 20 ezer utas választott a vállalat által online kínált utazások és szállások közül. Az Aldi Utazás bécsi indulású útjait is előszeretettel választják a vásárlók. Az utasok 20%-a az utazás időtartamára szóló utasbiztosítását is a cég online felületén keresztül köti meg.

Az Aldi Utazás az indulása óta bruttó árazást alkalmaz, vagyis a meghirdetett árak az adókat és illetékeket is tartalmazzák, illetve minden út továbbra is ingyenesen lemondható a foglalást követő 24 órán belül – írják közleményükben.