Újabb online utazási iroda értékesítheti a Ryanair repjegyeit

Forrás: turizmus.com

 2024. április 02. 14:49

Partnerséget köt a Ryanair valamint Közép- és Kelet-Európa egyik vezető online utazási irodája (OTA), az eSky, ennek értelmében utóbbi jogosult lesz jegyeket és kiegészítő szolgáltatásokat értékesíteni a Ryanair járataira.

Tavaly decemberben a fapados légitársaság nyomására több nemzetközi online repülőjegy-közvetítő portál kénytelen volt beszüntetni a Ryanair járatainak értékesítését, köztük az egyik legnagyobb hazai repjegyfoglalási portál is. A Ryanair akkor azzal indokolta a döntést, hogy a közvetítők a légitársaság engedélye és hozzájárulása nélkül különféle pluszköltségeket terheltek az utasokra.

A Ryanair azóta külön megállapodásokat köt egyes online repjegy-foglalási oldalakkal: az eSky már a légitársaság hatodik partnere a loveholidays, a Kiwi, a TUI, az On the Beach és az El Corte Inglés mellett.

A légitársaság célja megmutatni, hogy "képesek az online repjegy-foglalási oldalak együttműködni a légitársaságokkal anélkül, hogy átvernék vagy rejtett felárral becsapnák az ügyfeleket" - írják közleményükben.

Partnerségi megállapodást köt a Ryanair és az eSky

Fotó: 123rf.com

 

A megállapodásnak köszönhetően az eSky ügyfelei a Ryanair által meghirdetett áron, felár nélkül vásárolhatják meg a légitársaság járataira szóló jegyeket, továbbá az ülőhely-választást , illetve más kiegészítő szolgáltatásokat. Az utasok ezen felül lérhetőségi és fizetési adataikat megadva közvetlen hozzáférést kapnak a myRyanair-fiókjukhoz, így a járatinformációkat egyenesen az e-mail címükre kapják meg.

A megállapodással az eSky ügyfelei nem kell elvégezzék a Ryanair ügyfél-azonosítási folyamatát, amelyet a nem engedélyezett, vásárlóit átverő „OTA-kalózok" ügyfeleinek továbbra is meg kell tenniük – áll a légitársaság közleményében.