Thaiföld leállítja az új beutazási kérelmek engedélyezését

Forrás: turizmus.com

 2021. december 22. 15:35

Thaiföld éjféltől nem fogad több új turistát a beutazási programok keretében az omikron variáns terjedése miatt. A döntés értelmében felfüggesztették a Thailand Pass kiadását minden új Test&Go és Sandbox kérelemre, a Phuket Sandbox projekt kivételével.

A karantén alóli mentesség (Test&Go) és a Blue Zone sandbox projektek keretében a Thailand Passra vonatkozó új regisztrációkat december 22-én éjféltől további értesítésig nem fogadják el – írja az eTurboNews.

Akik már megkapták a Thailand Pass QR-kódot (körülbelül 200 ezer kérelmező), azok az utazók továbbra is beléphetnek Thaiföldre azon szabályok szerint, melyek regisztrációjuk pillanatában érvényben voltak. Akiknek a kérvényük engedélyezés alatt áll, azután léphetnek be, hogy elfogadták a regisztrációjukat.

thaifold_123rf

A Phuket Sandbox program és a Happy Quarantine keretében a Thailand Pass regisztráció továbbra is nyitva áll

Fotó: 123rf.com

A kormány eközben új intézkedések bevezetését tervezi a kontaktszemélyek nyomon követésére, és biztosítani fogja, hogy minden beutazót kétszer teszteljenek RT-PCR módszerrel. A második tesztekre a kormány által kijelölt létesítményekben kerül sor, további költségek nélkül.

A Phuket Sandbox és a Happy Quarantine programok keretében a Thailand Pass regisztrációja továbbra is nyitva áll, de a kormány rendszeresen felülvizsgálja a helyzetet.
A Thailand Pass Test&Go program november 1-jén indult, lehetővé téve a 63 alacsony kockázatú országból érkező, teljesen beoltott utazók számára, hogy hosszas karanténidőszak nélkül lépjenek be Thaiföldre. Az utazóknak egy éjszakát kellett foglalniuk egy engedélyezett SHA+ szállodában ahol a teszt eredményének megérkezéséig elkülönítve maradtak, majd korlátlanul felfedezhették az országot.

A kormány az ünnepek után, január 4-én felülvizsgálja a helyzetet.