Ünnepi fényekben pompázik a balatonfenyvesi kisvasút

Forrás: turizmus.com

 2022. december 16. 12:01

Ünnepi díszkivilágítással fényvonatként közlekedik a balatonfenyvesi kisvasút december 6. és január 3. között a Nagy-Berekbe és Csiszta Fürdőre a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút vonalán.

A téli mesevilágot idéző szerelvény a Balatonfenyvesi kisvasút mindkét szárnyán – a Balatonfenyves-Csisztafürdő és a Balatonfenyves-Somogyszentpál vonalon is – végighalad, írja a We Love Budapest.

A MÁV-START téli menetrendje szerint a vonatok a balatonfenyvesi állomásról 11:10-kor, 13:10-kor, 15:10-kor, és 17:10-kor indulnak Csisztafürdőre, visszafelé pedig 11:55-kor, 13:55-kor, 15:55-kor, és 17:55-kor, a menetidő 35 perc.

Fényvonatként közlekedik a balatonfenyvesi kisvasút december 6. és január 3. között

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A vonaton utazók a Nagy-Berek tájaiban gyönyörködhetnek, korábban arról is beszámoltunk, hogy a – gyermekek körében nagyon népszerű – Kispöfögők mesekönyv-sorozat legújabb kötete a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton játszódik.

Az év elején arról is írtunk, hogy új állomásépületeket adtak át a balatonfenyvesi kisvasúton, amely a fürdőhely együttesen a térség programkínálatában új lehetőségeket nyit meg, hiszen minden évszakban színvonalas kikapcsolódást nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.