Szlovéniába és Bahreinbe is utazhatunk bármilyen oltással

Forrás: turizmus.com

 2021. május 01. 10:06

Magyarország Szlovéniával és Bahreinnel is megállapodott, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait és szabad utazást engednek polgáraiknak országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket.

A hírt a külgazdasági és külügyminiszter jelentette be szombaton a Facebookon. Szijjártó Péter kifejtette, a Szlovéniával kötött megállapodás már szombattól érvényes a Magyarországon felhasználási engedéllyel rendelkező valamennyi, így a kínai és az orosz vakcinákkal oltottak számára is.

Bahreinbe hétfőtől utazhatnak a magyar állampolgárok tekintet nélkül arra, hogy mely oltást vették fel.

A viszonosság alapján a kölcsönösen elismert védettségi igazolvánnyal rendelkezők karantén nélkül léphetnek be Magyarország területére.

Mától korlátozás nélkül utazhatnak Szlovéniába a védettségi igazolvánnyal rendelkezők

Fotó: 123rf.com

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, felhatalmazták a külügyminisztert, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön más országokkal a vakcinaigazolványok kölcsönös elismeréséről az utazások megkönnyítésére. Elsőkét Szerbiával és Montenegróval kötött Magyarország ilyen megállapodást.

Szijjártó Péter elmondta, a hétvégén is több tárgyalást folytat majd külügyminiszter kollégáival és reméli, hogy jövő hét elején újabb megállapodásokat tud majd bejelenteni.

Mindeközben csütörtök éjjel megjelent az a rendelet, amely a védettségi igazolvánnyal rendelkező magyarok számára eltörölte a hazatérés utáni 10 napos karantént, érkezzenek bármilyen országból.