Hetven célállomásra utaztat jövő nyáron Magyarországról a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2023. november 14. 13:20

A Wizz Air nyilvánosságra hozta a 2024-es évre vonatkozó nyári menetrendjét. A légitársaság 2023 áprilisa és szeptembere között rekordmennyiségű, 33 millió utast szállított járatain. Az eredmény a tavalyi év azonos időszakához képest 24 százalékos utasforgalom-növekedést jelent.

Az idei nyári szezonban több mint 33 millió utas lépett a Wizz Air fedélzetére. Többségük jóval az utazás előtt lefoglalta a repülőjegyet, a legnépszerűbb úti célok pedig idén is a tengerparti nyaralóhelyek és a történelmi városok voltak. A magyarok legkedveltebb úti célja idén nyáron Egyiptom, Görögország, Spanyolország és Törökország volt. A légitársaság közlése szerint a megnövekedett utasszám mellett is 99,43 százalékos volt a Wizz Air magyarországi járatteljesítése a kiemelt, augusztus-szeptemberi időszakban.

Nyáron az egyik legkedveltebb úti cél Egyiptom volt a Wizz Airrel

Fotó: Wizz Air

 

A Wizz Air most nyilvánosságra hozott, 2024-es nyári menetrendjében már 5 790 Ft-tól kaphatók repülőjegyek. Az utasok Budapestről és Debrecenből összesen 70 célállomásra foglalhatnak jegyet, köztük olyan népszerű úti célokra, mint Lárnaka (Ciprus), Iráklion, Korfu és Rodosz (Görögország), Burgasz (Bulgária), Alghero és Catania (Olaszország), Antalya (Törökország), Málta, Alicante, Málaga és Palma de Mallorca (Spanyolország). A légitársaság új járatai szintén elérhetőek jövő nyáron, így az utazni vágyók Budapestről Sarm es-Sejket és Kairót (Egyiptom), Koppenhágát (Dánia), Debrecenből pedig Rómát (Olaszország) is meglátogathatják – írja a Wizz Air sajtóközleményében.