A jövő év első felében indítaná járatait Indiába a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2024. június 10. 16:45

A tervek szerint a jövő év első felében indítja első járatait Indiába a Wizz Air, a légitársaság kezdetben hat-hét európai várost kötne össze India néhány nagyobb repülőterével.

A diszkont légitársaság a magyar, az olasz és az osztrák hatóságoktól is megkapta a kijelölést a közvetlen indiai útvonalakra, az ázsiai ország jóváhagyását követően indulhatnak el a járatok a 2025 első negyedévében érkező Airbus A321XLR repülőgépekkel – írja az AIRportal.

A megnövelt hatótávolságú, akár több mint nyolcórás utakra képes típusból a vállalat májusban közzétett éves üzleti jelentése szerint az évtized végéig 47 példány érkezik a flottába. A típus tanúsítása már a végső fázisában tart.

Az Indira Gandhi nemzetközi repülőtér Új-Delhiben

Fotó: 123rf.com

A Wizz Air kezdetben hat-hét európai várost kíván összekötni India néhány nagyobb repülőterével.

Jelenleg szinte az összes India és Európa közötti közvetlen járatot hagyományos légitársaságok üzemeltetik, és az Európa különböző részein élő indiaiak szerint nagyon drágák a repülőjegyek – nyilatkozta egy indiai lapnak Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. Hozzátette: alacsonyabb viteldíjakkal a turisták és a diaszpóra részéről mutatkozó keresletet lehet élénkíteni, mindkét szegmensből jelentős igény mutatkozik az India és Európa közötti megfizethető utazásokra.

Váradi szerint a Wizz átlagos egyirányú jegyárai 200 euró körül mozognának az India és Európa közötti járatokra, de a legolcsóbb jegyek akár 100 euró alatt is elérhetők lennének.