Egykori tévés lett a Wizz Air fenntarthatósági nagykövete

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 01. 12:29

A Wizz Air bejelentette első fenntarthatósági nagykövet programját, mellyel tovább erősíti elköteleződést a zöldebb működés mellett. A nagykövetek között olyan is van, aki korábban egy tévétársaságnál dolgozott.

A Wizz Airnél több mint 8000 munkavállaló dolgozik, közülük választották ki azt a 24 fenntarthatósági nagykövetet, akik a légitársaságot olyan országokban képviselhetik, mint Albánia, Ausztria, Bulgária, Ciprus, az Egyesült Arab Emírségek, Grúzia, Lengyelország, Macedónia, Málta, Nagy-Britannia, Románia és Magyarország.

A WIZZ fenntarthatósági nagykövetei 2023 szeptemberétől egészen jövő májusig a légitársaság székhelyeit érintő zöld projektek kidolgozásában fognak részt venni, amelynek részét képezik az újrahasznosítást segítő, valamint a jótékonysági és a környezetbarát szokásokat népszerűsítő kezdeményezések. Ezek közül választja ki a Wizz Air ESG területért felelős vezetője, Yvonne Moynihan a fenntarthatósági csapat közreműködésével a leghatásosabb projektet.

„Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy segítsek a WIZZ-nek a fenntarthatóság felé vezető úton, ötleteket oszthassak meg és képviselhessem kollégáim álláspontját. Ezelőtt egy tévétársaságnak dolgoztam, most viszont szeretném a tudásomat arra használni, hogy magával ragadó projekteket alkossak meg a zöldebb működés támogatása érdekében" – mondta Oleksandra Obrazhii, légiutas-kísérő és a Wizz Air régióért felelős fenntarthatósági nagykövete.

A nagyköveteket a Wizz Air munkatársai közül választották ki

Fotó: Wizz Air

 

Nemrégiben csatlakozott a Wizz Air egy másik kezdeményezéshez, a „Fly Right" kampányhoz, melynek célja, hogy támogassa az utasok megfelelő és szabálykövető magatartását a repülőgépek fedélzeten.